Tot ce trebuie să știi despre Postul Paștelui- când începe și ce trebuie să faci

Tot ce trebuie să știi despre Postul Paștelui- când începe și ce trebuie să faci
Tot ce trebuie să știi despre Postul Paștelui- când începe și ce trebuie să faci

Postul Paștelui, cel mai lung și aspru dintre toate posturile, implică niște tradiții care trebuiesc respectate. Astfel, află când începe Postul și tot ce trebuie să faci.

Postul Paștelui este cunoscut de către credincioși drept cel maii lung și dur dintre toate Posturile de peste an. Cunoscut și ca „Postul Mare”, anul acesta va începe luni, pe data de 2 Martie, iar Paștele Ortodox va fi sărbătorit pe 19 aprilie. În schimb, Postul Catolic începe pe 2 Februarie, iar Paștele Catolic va fi sărbătorit pe 12 Aprilie.

Citeste si: Meteorologii au anunțat prognozele de Paște! Cum va fi vremea?

Ce tradiții trebuiesc respectate în perioada postului?

În intervalul 2 martie- 19 aprilie, vor exista numeroase restricții în cazul alimentelor și băuturilor. De asemenea, credincioșii vor fi nevoiți să se abțină de la gânduri rele, pofte, dorințe trupești sau fapte necurate, deoarece psotul trupesc nu există decât dacă se va petrece concomitent cu postul sufletesc.

Mai mult decât atât, pe întreaga perioadă a Postului Paștelui, nu se vor face nunți și botezuri.

Nu se cântă și nu se dansează, deoarece Biserica explică acest Post ca pe o prăznuială a patimilor și suferințelor lui Hristos. De asemenea, nu se țin petreceri nici în perioada Praznicelor, a Săptămânii Luminate, din perioada 29 aprilie și 5 mai și în săptămâna în care se lasă secul de carne, în intervalul 3-9 martie.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Tot ce trebuie să știi despre Postul Paștelui- când începe și ce trebuie să faci
Tot ce trebuie să știi despre Postul Paștelui- când începe și ce trebuie să faci

Citeste si: Când începe Postul Paștelui 2020?

De la ținutul postului se vor abate copiii, femeile gravide, lăuzele și persoanele grav bolnave, însă aceștia vor ține postul spiritual și se vor ruga pentru a compensa. Tradiția apărută de-a lungul timpului, mai dictează și faptul că în primele două zile, se va ține post complet sau, cel puțin până seara, când se vor consuma o bucată de pâine și un pahar de apă.

La fel se va întâmpla și în ultimele două zile din Săptămâna Patimilor.

Conform părintelui Prof. Dr. Ene Braniște, citat de un site dedicat persoanelor ortodoxe, „În restul postului, în primele cinci zile din săptămână (luni-vineri inclusiv) se mănâncă uscat o singură dată pe zi (seara), iar sâmbătă şi duminică de două ori pe zi, legume fierte cu untdelemn şi puţin vin. La praznicul Buneivestiri (25 martie) şi în Duminica Floriilor se dezleagă şi la pește (când însă Bunavestire cade în primele patru zile din Săptămâna Patimilor, se dezleagă numai la untdelemn şi vin, iar când cade în

vinerea sau sâmbătă acestei săptămâni, se dezleagă numai la vin).”

Citeste si: Cand pică Paștele în 2020. Data a fost stabilită!



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Structura anului școlar 2020-2021. Când începe școala și cum sunt programate vacanțele

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies