Tot ce trebuie să știi despre Postul Paștelui- când începe și ce trebuie să faci

Tot ce trebuie să știi despre Postul Paștelui- când începe și ce trebuie să faci

Postul Paștelui, cel mai lung și aspru dintre toate posturile, implică niște tradiții care trebuiesc respectate. Astfel, află când începe Postul și tot ce trebuie să faci.

Postul Paștelui este cunoscut de către credincioși drept cel maii lung și dur dintre toate Posturile de peste an. Cunoscut și ca „Postul Mare”, anul acesta va începe luni, pe data de 2 Martie, iar Paștele Ortodox va fi sărbătorit pe 19 aprilie. În schimb, Postul Catolic începe pe 2 Februarie, iar Paștele Catolic va fi sărbătorit pe 12 Aprilie.

Citeste si: Meteorologii au anunțat prognozele de Paște! Cum va fi vremea?

Ce tradiții trebuiesc respectate în perioada postului?

În intervalul 2 martie- 19 aprilie, vor exista numeroase restricții în cazul alimentelor și băuturilor. De asemenea, credincioșii vor fi nevoiți să se abțină de la gânduri rele, pofte, dorințe trupești sau fapte necurate, deoarece psotul trupesc nu există decât dacă se va petrece concomitent cu postul sufletesc.

Mai mult decât atât, pe întreaga perioadă a Postului Paștelui, nu se vor face nunți și botezuri. Nu se cântă și nu se dansează, deoarece Biserica explică acest Post ca pe o prăznuială a patimilor și suferințelor lui Hristos. De asemenea, nu se țin petreceri nici în perioada Praznicelor, a Săptămânii Luminate, din perioada 29 aprilie și 5 mai și în săptămâna în care se lasă secul de carne, în intervalul 3-9 martie.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Tot ce trebuie să știi despre Postul Paștelui- când începe și ce trebuie să faci

Citeste si: Când începe Postul Paștelui 2020?

De la ținutul postului se vor abate copiii, femeile gravide, lăuzele și persoanele grav bolnave, însă aceștia vor ține postul spiritual și se vor ruga pentru a compensa.

Tradiția apărută de-a lungul timpului, mai dictează și faptul că în primele două zile, se va ține post complet sau, cel puțin până seara, când se vor consuma o bucată de pâine și un pahar de apă. La fel se va întâmpla și în ultimele două zile din Săptămâna Patimilor.

Citește și: Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: "Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial- stirilekanald.ro

Conform părintelui Prof. Dr. Ene Braniște, citat de un site dedicat persoanelor ortodoxe, „În restul postului, în primele cinci zile din săptămână (luni-vineri inclusiv) se mănâncă uscat o singură dată pe zi (seara), iar sâmbătă şi duminică de două ori pe zi, legume fierte cu untdelemn şi puţin vin. La praznicul Buneivestiri (25 martie) şi în Duminica Floriilor se dezleagă şi la pește (când însă Bunavestire cade în primele patru zile din Săptămâna Patimilor, se dezleagă numai la untdelemn şi vin, iar când cade în vinerea sau sâmbătă acestei săptămâni, se dezleagă numai la vin).”

Citeste si: Cand pică Paștele în 2020. Data a fost stabilită!



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Structura anului școlar 2020-2021. Când începe școala și cum sunt programate vacanțele

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte