Tot ce trebuie să știi despre rasa de câini Boxer. Sfaturi utile pentru a îți îngriji corespunzător patrupedul

caine boxer
Câine boxer

Câinii din rasa Boxer sunt cunoscuți pentru personalitatea lor energică, loialitatea și natura protectoare. Află din acest articol tot ce trebuie să știi despre această rasă de câini, astfel încât să îi oferi patrupedului tău o viață cât mai bună.

Boxerii reprezintă una dintre cele mai populare rase de câini pentru familii, deoarece au un temperament foarte jucăuș și loial. Cu toate că aspectul lor nu pare cel mai prietenos, fiind câini destul de mari, acești patrupezi sunt ideali pentru familiile cu copiii, fiindcă reușesc să fie foarte blânzi. Descoperă în rândurile de mai jos informații legate de această rasă de câini, dar și modalitatea în care trebuie să îi îngrijești!

Aspectul fizic al câinelui Boxer

caine boxer temperament
caine boxer temperament[Sursa foto: freepik]

Boxerii sunt originari din Germania, încă din secolul al XIX-lea. Aceștia sunt câini de talie medie spre mare și sunt cunoscuți pentru aspectul lor atletic. În general, câinii boxeri masculi au în jur de 27-32 de kg, în timp ce femelele ajung să cântărească

în jur de 23-27 de kg. Dacă sunt sănătoși, acești patrupezi au speranța de viață de 10-12 ani.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Personalitatea câinelui Boxer

informatii caine boxer
informatii caine boxer[Sursa foto: freepik]

În ciuda aspectului lor puternic și atletic, acești cățeluși sunt blânzi și răbdători cu copiii, devenind cei mai buni prieteni ai lor. De asemenea, boxerii au reputația de a fi protectori față de cei dragi, făcându-i niște câini de pază excelenți.

Mai mult, sunt câini activi, curajoși și extrem de loiali. Fiind atât de jucăuși și energici, au nevoie de multă mișcare, pentru a rămâne fericiți. Este ideal ca aceștia să beneficieze de plimbări zilnice și de interacțiune cu oamenii, prin joacă. Sunt câini inteligenți și dornici să învețe, ceea ce face antrenamentul destul de ușor, cu condiția să fie făcut cu răbdare și consecvență. Fără suficientă mișcare, un Boxer poate deveni hiperactiv sau poate dezvolta comportamente distructive, din cauza energiei acumulate.
În ceea ce privește relația cu alte animale, Boxerii pot conviețui armonios cu alți câini, mai ales dacă au trăit împreună încă de când erau pui. Totuși, pot deveni destul de autoritari atunci când vine vorba despre o interacțiune cu alți câini.

Îngrijirea câinelui Boxer

O alimentație echilibrată este esențială pentru sănătatea și unui Boxer. Deși sunt câini foarte pofticioși, stăpânii nu trebuie să se lase seduși de ochii blânzi și nu trebuie să le ofere mâncare specifică oamenilor.

Deoarece sunt câini activi, au nevoie de o dietă bogată în proteine, pentru a susține dezvoltarea mușchilor. În general, este recomandat să alegi hrană de calitate, fie uscată, fie umedă, care să conțină toate vitaminele și nutrienții esențiali. Fiind foarte scurtă, blana unui Boxer nu are nevoie de îngrijire specială și nici de tuns. Periajul săptămânal este suficient pentru a îndepărta firele de păr moarte și pentru a menține blana în stare bună.
Deși ai crede că sunt câini ce necesită să trăiască la curte, Boxerii pot să locuiască și în apartament, dacă sunt scoși des afară pentru plimbări și antrenamente fizice. Chiar dacă ai un astfel de câine în curte, trebuie să știi că este destul de sensibil. Așadar, este important ca pe timpul iernii, câinele să aibă un adăpost călduros pentru a dormi.

Citește și: Patrick o iubește pe Bianca? Robert face dezvăluiri incendiare: "Se simte că e ceva mai mult..." Tânărul simte că iubitul lui Giuly ar da orice ca să-l vadă descalificat- kanald.ro

Citește și: Încă o victimă a Șacalului. Mama fetei a spus adevărul gol-goluț: "A dus-o într-o casă păsită și..." Presupusul criminal al Deliei și Denisei primește noi acuzații- stirilekanald.ro

Posibilele afecțiuni ale câinelui Boxer

Chiar dacă sunt energici și jucăuși, acești câini se pot confrunta cu afecțiuni foarte serioase, mai ales odată cu trecerea timpului. Boxerii sunt predispuși la cancer, artroze și chiar probleme de respirație, din cauza botului cu aspect turtit. De aceea, este esențial să mergi regulat cu patrupedul tău la veterinar și să te ocupi de alimentația și stilul său de viață. În cazul în care stau prea mult timp singuri și nu își pot epuiza energia afară, acești câini pot dezvolta chiar și depresie.



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

5 lucruri care spun despre pisica ta că este nefericită. Comportamentul prin care felina ta îți transmite asta

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Momente dificile pentru Amna! Artista cere explicații după o întâmplare neașteptată: ”Sunt șocată!”

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Bianca, primele semne de gelozie, după ce îl vede pe Patrick alături de Virginia! Giuly izbucnește în lacrimi. Care este motivul?

"Inima și sufletul meu" Durere imensă la înmormântarea Denisei, tânăra ucisă de Șacalul din Constanța! Este condusă pe ultimul drum astăzi, într-un sicriu alb, înconjurată de flori albe, plânsă de familie și prieteni!


Cookies