Toți românii trebuie să știe asta. Se va întâmpla în următoarea perioadă. Ministerul Sănătății a dat Ordinul.

Toți românii trebuie să știe asta. Se va întâmpla în următoarea perioadă. Ministerul Sănătății a dat Ordinul.
tataru

Ministerul Sănătății a dat Ordinul. Începe testarea în masă pentru coronavirus.

Începe testarea în masă pentru coronavirus. A fost finalizat Ordinul pentru aprobarea efectuării Studiului de seroprevalență a infecției SARS-CoV-2 pe teritoriul României, care va avea loc în perioada iunie- septembrie 2020, potrivit Ministerului Sănătății.

Începe testarea în masă pentru COVID-19

„Urmărim determinarea gradului de răspândire a infecției SARS-CoV- 2 în populația României, pentru a putea fundamenta adecvat viitoarele măsuri de protecție a sănătății populației.

Institutul Național de Sănătate Publică va coordona tehnic proiectul, va prelucra și va analiza datele, astfel încât în luna septembrie să avem primele rezultate.

Toți românii trebuie să știe asta. Se va întâmpla în următoarea perioadă. Ministerul Sănătății a dat Ordinul.
test

Conform estimărilor, un numar de 29019 de seruri reziduale urmează să fie colectate si investigate. În acest sens vom aloca institutului 1,6 milioane de lei pentru achiziția de kituri, reactivi etc”, a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Alex Bodi a răspuns gestului umilitor făcut de Bianca Drăgușanu la adresa lui. Reacție neașteptată din partea afaceristului: „Focul a ars mai...”

Citeste si: Adevărul cumplit despre coronavirus! Nu a plecat din Piața Wuhan, așa cum se credea

Studiul de seroprevalență va include seruri reziduale recoltate de la persoane din toate grupele de vârstă, care se prezintă conjunctural pentru recoltări de analize la laboratoarele din fiecare județ pe durata perioadei de înrolare și care vor fi selectate cu pas de eșantionare.

Vor fi persoane fără semne și simptome de boala infecțioasă, în conformitate cu prevederile legale și care își vor exprima consimțământul informat de participare la studiu

Direcțiile de sănătate publică vor selecta la nivelul fiecarui județ și a municipiului București un număr de 3-5 laboratoare care vor participa la studiu. Sunt laboratoarele proprii si/sau laboratoare externalizate ale spitalelor județene, care deservesc ambulatorul de specialitate, alte laboratoare publice sau private care furnizează servicii pentru pacienți neinternați, laboratoare cu adresabilitate mare (peste 1000 probe/săptămână sau peste 40000 probe/an)

Studiul de seroprevalenta va fi realizat cu respectarea deplina a principiilor si regulilor de etica si a confidentialitatii datelor cu caracter personal. Acest studiu este avizat de Consiliul Științific al Institutului Național de Sănătate Publică – Comitetul de Etică a Cercetării.

 



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Ce spune Cătălin Botezatu despre dress code și ce anume se poartă vara aceasta. „Nu întotdeauna ai bani să-ți cumperi.”

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Ion Rițiu, actorul preferat a lui Sergiu Nicolaescu a murit. Ultimele clipe din viața maestrului

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Perle amuzante de la Bacalaureat 2024. Ce au scris elevii la Română, la subiectul III, la BAC 2024

Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe cuvânt!!!!”


Cookies