Totul despre câinele Whippet. Despre rasă, nutriție și îngrijire

cainele whippet
Câinele Whippet

Din ce în ce mai multe persoane decid să aducă în familie un nou membru, și anume un animal de companie. Câinii rămân printre cele mai adorate animale de companie de către oameni, indiferent că locuiesc la curte sau la bloc. Cu toate acestea, până să ne luăm un câine trebuie să știm ce rasă ni se potrivește, ce nevoi are și să stabilim dacă suntem capabili să îl creștem.

În cadrul unei emisiuni, crescătorul de câini Whippet, Adriana Brătianu, a oferit câteva informații utile referitoare la această rasă.

De ce să alegi rasa de câini Whippet

ingrijirea cainilor whippet
Îngrijirea câinilor Whippet[Sursa foto: Pexels.com]

Citește și: Tot ce trebuie să știi despre sterilizarea animalelor de companie: „Primele 10-14 zile sunt cele mai importante”

Deși nu atât de cunoscută la noi în țară, rasa de câini Whippet poate fi o alegere foarte bună pentru multe familii.

Multe persoane caută câini de talie mică sau medie, pentru ca îngrijirea să fie mai ușoară, în special dacă locuiesc la bloc. Această rasă este potrivită doar pentru cei care stau la apartament, fiindcă nu rezistă la temperaturi mici, în curte. Specialistul a declarat că atunci când un Whippet devine adult, mărimea lui nu este foarte îndepărtată de atunci când este pui.

„La adulți, masculii au maxim 53 de cm, femelele maxim 48 de cm.

Nu sunt căței de rezistență, sunt căței de sprint, de vitalitate. Își consumă energia foarte repede, după care dorm, sunt exact ca pisicile.”, a declarat crescătorul de câini.

Unul dintre aspectele pozitive ale acestei rase de câini este varietatea de culori. Puține rase sunt disponibile în mai multe nuanțe, iar din această categorie unică face parte și Whippet. Astfel, Adriana Brătianu a menționat faptul că vă puteți alege, în funcție de preferință, mai multe combinații de culori pentru blana micuțului.

Totuși, cea mai des răspândită combinație de culori pentru Whippet rămâne gri cu alb.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

„Putem avea culori uni, nu avem culoare gen dalmațian. Este singura culoare care nu este acceptată, în rest toate combinațiile de culori sunt acceptate.”, a povestit specialistul.

Nutriția rasei Whippet

ce mananca cainii whippet
Nutriția câinilor Whippet[Sursa foto: freepik]

Citește și: Totul despre sterilizarea câinilor și pisicilor

Specialiștii recomandă, pentru toate rasele de câini, ca stăpânii să le ofere în majoritatea timpului, mâncare special destinată câinilor. Whippet nu au nevoie de o nutriție diferită, astfel că stăpânii nu trebuie să îți facă griji.

„Mănâncă normal, dacă îi dai mâncare specială pentru căței, urmărești cantitatea de mâncare recomandată pe sac, pentru greutatea la care vrei să ții câinele.

Eu dau de mâncare de două ori pe zi la adulți.”, a declarat crescătorul de câini.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Cum îngrijim câinii Whippet

rasa whippet
Totul despre rasa Whippet[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ce trebuie să știi când cumperi un câine

Câinii care fac parte din această rasă sunt câini vioi, care au nevoie să își epuizeze energia prin alergare și joacă. Astfel, este esențial de știut pentru cei care sunt interesați să aducă în familie un câine Whippet, că acest animal de companie are nevoie de plimbări, atenție și ieșiri în parc.

Părul de câine reprezintă un factor major pentru care unele persoane nu își doresc câine în locuință. Din fericire, blana câinilor Whippet nu are nevoie de o îngrijire specială, fiind scurtă.

„Spațiul il creezi tu în casă puiului pe care îl aduci în noua familie. Nu rezistă afară la frig, nu au rezistență la frig ca și rasă. Chihuahua sunt mai agitați decât ei. Whippet au fost creați pentru curs. Oamenii săraci din Anglia, neavând acces la câinii cu care englezii bogați făceau curse, și-au creat o rasă a lor și făceau curse pe străzile din Anglia. Au mușchi, au o alură sportivă.”, a mărturisit Adriana Brătianu.

Cum se comportă un câine Whippet

Această rasă reprezintă o rasă potrivită și pentru familiile cu copii, fiindcă Whippet nu sunt agresivi, sunt iubitori și jucăuși. Cu toate acestea, dacă un câine Whippet nu este învățat să socializeze corespunzător, acesta va deveni timid și stresat. În cazul în care acești câini nu își epuizează energia prin alergat și joacă, va începe să aibă un comportament negativ, fiind agitat și distructiv.



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Cum îngrijim câinii cu blană lungă. “Dacă s-a ajuns la un grad de încâlcire destul de avansat, singura soluție este tunsoarea.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies