Atât femeile, cât și bărbații, se confruntă cu probleme la nivelul pielii, odată cu înaintarea în vârstă. În multe cazuri, îmbătrânirea pielii se poate produce în mod prematur, din cauza unor factori externi.
În cadrul emisiunii „Teo Show”, de la Kanal D, dr. în științe medicale, Ovidiu Peleș, a explicat care sunt cauzele ce duc la apariția aspectului îmbătrânit al pielii, dar și ce putem face pentru a combate această problemă.
De ce ajunge pielea să aibă un aspect îmbătrânit
Citește și: Totul despre vitamina C. Ce spun specialiștii?
Odată cu înaintarea în vârstă, corpul nostru suferă schimbări majore. Aceste probleme apar atât în interiorul organismului, cât și în exterior. De aceea, specialistul a precizat faptul că prevenția este esențială, dacă ne dorim ca tenul nostru să arate luminos și ferm, indiferent de vârstă.
„Pielea începe să se lase, să își piardă consistența și să nu mai fie aceeași piele fermă. Ea devine din ce în ce mai moale, are aspect pământiu.
Soarele este unul din principalii factori responsabili pentru îmbătrânirea pielii.
Așadar, este important să nu ne expunem prea des la soare și s ă purtăm în fiecare zi cremă cu factor de protecție.Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
„Factorii din mediu sunt cei care reacționează cu pielea, cum ar fi soarele. Protejați-vă de radiațiile ultraviolete A, B și de infraroșu, fiindcă atacă structura ADN-ului pielii. Este bine să folosiți, fie iarnă, fie vară, o cremă cu protecție de ultraviolete, pe care o dați pe întreaga față, înainte de a ieși la soare.”, a specificat specialistul.
Acțiunile noastre de zi cu zi se reflectă asupra aspectului nostru. Doctorul a explicat cât de nociv poate fi fumatul, chiar și pentru aspectul pielii.
„Fumatul este un element plin de molecule care atacă structura pielii.
Alimentele care ne ajută să avem un ten sănătos
Citește și: Ce poți mânca sănătos în fiecare zi cu bani puțini
În mod cert, alimentația joacă un rol esențial chiar și în ceea ce privește pielea noastră. De aceea, este important să consumăm alimente bogate în vitamine, pentru a amâna cât mai mult apariția ridurilor.
„Acizii Omega-3 sunt esențiali în procesul de metabolism al pielii. Dacă folosiți jumătate de avocado în fiecare zi, va acoperi toate nevoile pielii dvs. Peștele gras aduce acizi Omega-3 de foarte bună calitate. Coenzima Q10 este esențială atât în detoxifiere, cât și în antioxidarea pielii. O găsiți în fistic, nuci, alune, migdale. Afinele sunt fructele care nu ar trebui să lipsească de pe masa oricărui om care vrea să își protejeze sănătatea.”, a mărturisit doctorul.
Cu toate că ne-am dori ca tenul nostru să arate tânăr indiferent de vârstă, anumite procese sunt inevitabile. Totuși, acțiunile noastre de zi cu zi pot juca un rol important în modificarea ritmului de îmbătrânire al pielii. De asemenea, consumul de apă este esențial pentru menținerea unei pieli hidratate, cu un aspect fresh.
„Îmbătrânirea este dată și de hormoni. Hormonii noștri, după vârsta de 28-30 de ani, încep să scadă. Când scade estrogenul, fibrele de colagen și elastină nu mai au aceeași calitate și pielea îmbătrânește rapid. Testosteronul, mai ales la bărbați, dă aspectul de cearcăne. Cu cât aveți mai puțin, începeți să fiți mai obosiți, să nu mai aveți tonus. Exercițiile cu greutăți, mâncatul proteinelor de calitate, câteva semințe de dovleac, vă vor aduce Zinc și materie primă, pentru a stimula producția naturală de testosteron.”, a povestit specialistul.