Totul despre excesul de sexualitate din media

Totul despre excesul de sexualitate din media
Totul despre excesul de sexualitate din media

Află din rândurile următoare cum ne afectează excesul de sexualitate din media sănătatea.

Trăim în era digitală, într-o perioadă în care tehnologia este la cel mai înalt nivel de până acum. Acest lucru a adus numeroase beneficii semnificative în viața noastră de zi cu zi, atât din punct de vedere legislativ, politic, economic, social, dar și medical. În schimb, pe lângă aceste beneficii pe care evoluția tehnologiei le-a adus în viața noastră, există și o mulțime de părți negative care sunt prezente în viața de zi cu zi, multe dintre ele fără să conștientizăm cu adevărat pericolul la care ne expunem.

În cadrul unei emisiuni, doctorul Cezar a vorbit despre cum ne afectează excesul de sexualitate din media calitatea vieții, dar și sănătatea emoțională și chiar fizică. Descoperă în rândurile următoare de ce este important să faci diferența între mediul online și viața reală și ce trebuie să faci pentru a rămâne ancorat în realitate.

Cum se manifestă excesul de sexualitate din media

Totul despre excesul de sexualitate din media
Totul despre excesul de sexualitate din media[Sursa foto: freepik]

În zilele noastre aproape toată lumea are cont pe rețelele de socializare, iar acest lucru se întâmplă din păcate de la o vârstă foarte fragedă. Mai mult decât atât, rețelele de socializare ne influențează foarte mult calitatea vieții și oferă o perspectivă distorsionată asupra realității, făcându-ne să trăim într-un fel de bulă în care avem impresia că totul este perfect.

Acest lucru ne afectează și calitatea vieții amoroase. Potrivit specialistului în domeniu, trăim într-o lume în care avem un număr foarte mare de posibilități de unde putem să alegem, iar acest lucru în loc să ne încurajeze, ne oferă un sentiment de frustrare interioară.

Există un paradox al opțiunilor. Cu cât avem mai multe opțiuni și din 1000 alegem una, de fapt, avem 999 de pierderi, de renunțări.

Trăim într-o lume în care ni se pun pe tavă în mod virtual aceste opțiuni și noi stăm și nu putem lua aceste decizii. Tot timpul ni se pare că ceea ce este acasă nu-i mai bun decât ce e în deplasare. Societatea noastră acum trăiește într-o mare minciună. Suferința umană este dată de nivelul de așteptări prea mari. Dacă distanța dintre așteptări și realitate este foarte mare, creează frustrare
.”, a explicat specialistul în domeniu.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Cum ne afectează excesul de sexualitate din media sănătatea

Citește și: Cât de des ar trebui să iei o pauză de la social media și de ce

Totul despre excesul de sexualitate din media
Totul despre excesul de sexualitate din media[Sursa foto: freepik]

Potrivit specialistului în domeniu, acest exces de sexualitate prezent în media ne afectează atât din punct de vedere emoțional, cât și fizic.

Pe lângă faptul că provoacă frustrare interioară, poate duce și la o serie de afecțiuni care provin din aceasta.

Frustrarea sexuală înseamnă că îți dorești, dar nu poți să obții. Când îți dorești mai mult pentru că vezi mai mult, dar nu poți să obții, acea frustrare creează un stres. Crește cortizonul, crește adrenalina, se declanșează multe alte afecțiuni, boli de inimă, devii mai irascibil .”, a spus specialistul în domeniu. 

Ce trebuie să facem ca să rămânem ancorați în realitate

Citește și: Nouă activități de făcut acasă cu prietenii

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Totul despre excesul de sexualitate din media
Totul despre excesul de sexualitate din media[Sursa foto: freepik]

Într-o societate în care aproape tot s-a mutat în mediul online, este foarte important să rămânem ancorați în realitate, pentru sănătatea noastră mentală și fizică.

Așadar, specialistul în domeniu ne recomandă să nu mai credem în iluzii, să apreciem ceea ce avem în viața reală și să conștientizăm că ceea ce este în mediul online este mult amplificat.

De asemenea, este foarte important să păstrăm legătura cu realitatea, să petrecem timp în natură, cu familia, prietenii, fără să ne lăsăm distrași de către deviceuri. Să ne facem timp să discutăm cu oamenii față-în-față, să ieșim la întâlniri cu persoane pe care le cunoaștem în viața reală și să încercăm pe cât posibil să limităm timpul petrecut pe rețelele de socializare. În cazul în care, totuși, decidem că aceste rețele de socializare ne fac mai fericiți și au o parte pozitivă în viața noastră, trebuie să învățăm să facem distincția dintre tot ceea ce se află în spatele ecranului și ceea ce este în realitate, să nu ne comparăm cu persoanele prezente în mediul online și să ne trăim viața după bunul plac, pentru a fi noi fericiți, nu pentru a posta pe social media cât de fericiți suntem.

 



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Ce înseamnă hormonul fericirii?

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies