Industria de frumusețe a beneficiat de o adevarată dezvoltare în ultimii ani. Deși în anii care au trecut rutina de îngrijire a tenului era cât mai simplistă, în cel mai bun caz, alcătuită dintr-un demachiant și o cremă pentru hidratare, în zilele de astăzi, lucrurile stau mult mai diferit.
Diana Baicu, specialist în frumusețe, a vorbit în cadrul unei emisiuni TV despre fiolele de înfrumusețare.
Ce sunt fiolele de înfrumusețare
Fiolele de înfrumusețare reprezintă o versiune mai concentrată de ingrediente active, care ajută la rezolvarea diverselor probleme specifice ale pielii: riduri, pete, acnee, piele uscată. Odată la câteva zile, tenul devine deshidratat, sensibil, iritat, matur, și tocmai datorită acestor probleme legate de condiția tenului este nevoie de aplicarea unor fiole.
”Fiolele sunt niște concentrate de ingrediente active, în așa fel concepute încât să targheteze exact nevoile pielii noastre. Întotdeauna când folosim fiole ne bazăm condiția pielii noastre, nu pe tipul de ten. Din punct de vedere al tipului de ten, știm că avem trei tipuri de ten: uscat, gras sau mixt, care este semi permanent, adică foarte mulți ani vom avea acest tip de ten. Odată cu înaintarea în vârstă, se poate schimba mai mult sau mai puțin. În ceea ce privește condiția tenului nostru, ea se schimbă în curs de câteva zile. Vorbim despre tenul deshidratat, tenul sensibil, tenul matur, tenul iritat, și tocmai aceste probleme legate de condiția tenului nostru vrem să le tratăm”, a
Citește și: Ce este acidul glicolic și cum îl introduci în rutina ta de îngrijire
Citește și: Metode prin care poți rămâne tânără fără intervenții estetice
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Cum se folosesc fiolele
Primul pas, înainte de a aplica pe ten o fiolă, este de a ne asigura că se începe cu o fiolă de hidratare. Mai apoi, se trece la fiolele care au capacitatea de a regla secreția de sebum, și apoi se aplică cele cu efect anti-ageing.
“Întotdeauna se începe cu fiole care au efectul de hidratare, după care trecem la fiole care au rolul de a ne regla secreția de sebum, și apoi la cele anti-ageing”,
a mai explicat ea.Fiolele se folosesc, de obicei, pentru o perioadă de 7 zile, până la 30 de zile. Astfel, pentru a obține un rezultat cât mai rapid, tenul trebuie să fie demachiat corespunzător, curățat bine și tonifiat. Fiolele se aplică de cele mai multe ori în rutina de seară, la final. După aplicarea fiolei, se trece la crema de față și de ochi.
“Ele se folosesc în cură, întotdeauna cel puțin șapte zile, pe care le aplicăm în principiu seara, în rutina de seară, după ce ne-am curățat bine tenul, aplicam fiola, legată de o anumită condiție a tenului pe care vrem să o rezolvăm sau sa o îmbunătățim.
Citește și: Alimente extrem de sănătoase care îți ajuta tenul. Sunt dovedite științific
Citește și: Cum sa lupti impotriva ridurilor prin alimentatie
Diferența dintre fiolă și serum
Diferența dintre serum și fiolă este că serumul se folosește în funcție de tipul de ten, iar fiola se folosește în momentul în care există o situație de criză. Astfel, fiolele sunt variante mai concentrate ale serumurilor. Acestea au o textură mult mai ușoară, și de obicei, o fiola se folosește o singură dată. La fel ca serumurile, fiolele sunt făcute pentru a trata problemele pielii. Fiolele trebuie utilizate ocazional, iar serumurile pot fi aplicate chiar și de 2 ori pe zi.
“Nu folosim serum. Între serum și fiole este o diferență. Serumul se folosește in funcție de tipul de ten, pe când fiola o folosim atunci când suntem într-o situație de criză”, a precizat specialista.
Citește și: Cum putem avea o piele sănătoasă și hidratată