Totul despre infecția cu HPV. De ce nu trebuie ignorată?

Totul despre infecția cu HPV. De ce nu trebuie ignorată?
Totul despre infecția cu HPV. De ce nu trebuie ignorată?

Află din rândurile următoare tot ce trebuie să știi despre infecția cu HPV.

Infecția cu HPV este un subiect foarte important de interes atât pentru doamne și domnișoare, cât și pentru bărbați. În cazul femeilor, infecția cu HPV este responsabilă în proporție de 99% pentru apariția cancerelor de col uterin. De aceea, este foarte important să știm să identificăm prezența acestui virus, să ne imunizăm și să-l tratăm în cazul în care am fost infectate.

În cadrul unei emisiuni, doamna doctor Alina Dascălu, medic primar ginecolog, a vorbit despre infecția cu HPV și ne-a spus tot ce trebuie să știm despre acest virus.

Ce înseamnă HPV

Citește și: Dr. Mona Zvâncă: Care sunt cele mai frecvente afecțiuni ginecologice în funcție de vârstă?

Ce înseamnă HPV
Ce înseamnă HPV[Sursa foto: freepik]

Potrivit specialistului în domeniu, HPV este numit human piapilloma vius și este un virus care are diverse forme, unele mai grave, altele mai puțin.

HPV este așa numitul human papilloma virus.

Este un virus care are 100 de tulpini, dintre care unele sunt mai grave și dau leziuni mai importante, altele sunt cu o importanță mai redusă, dar nu trebuie neglijate. E la fel de grav și pentru bărbați pentru că tulpinile de o importanță mare duc la cancerul de penis, cap și gât .”, spune specialistul în domeniu.  

Cum se depistează infecția cu HPV

Citește și: Uite care este cel mai periculos tip de de sex. Este responsabil de aparitia herpesului, sifilisului si chiar a cancerului!

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Cum se depistează infecția cu HPV
Cum se depistează infecția cu HPV[Sursa foto: freepik]

Pentru a știi dacă ești i nfectată cu HPV sau nu, trebuie să realizezi o serie de analize specifice care au ca scop depistarea acestui virus din organism.

Potrivit specialistului în domeniu, testul care ne ajută să determinăm dacă avem acest virus în organism și tipul de tulpină specifică se numești geneotipare HPV. Acest test este separat de cunoscutul test papanicolau și este foarte important în depistarea virusului HPV pentru că există posibilitatea ca unele afecțiuni să nu se depisteze prin alte teste.

În privința simptomatologiei specifice, putem identifica apariția unor bubițe în zona pubiană, dar doar în cazul tulpinilor cu risc redus.

Sunt anumite simptome specifice, dar din păcate doar în cazul tulpinilor de risc redus, atunci când apar anumite bubițe în zona pubiană.Tulpinile importante și cele care duc la lucruri grave, din păcate nu dau simptome palpabile. Când este un stadiu avansat, apar sângerări la contact sexual, poate chiar durere .”, spune specialistul în domeniu.

Cum te protejezi de infecția cu HPV

Citește și: Ce investigații medicale anuale trebuie să faci în funcție de vârstă, dacă ești femeie

Cum te protejezi de infecția cu HPV
Cum te protejezi de infecția cu HPV[Sursa foto: freepik]

Citește și: Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: "Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial- stirilekanald.ro

Potrivit specialistului în domeniu, virusul HPV se transmite prin contact sexual, însă prezervativul nu este o metodă contraceptivă eficientă în acest caz.Acest virus se ia prin contact sexual. Chiar dacă ești protejat prin prezervativ, nu ești protejat de HPV. Prin simpla atingere a pielii pubiene, se poate transmite .”, spune specialistul în domeniu.

În acest caz, este foarte important ca fiecare persoană să facă analizeze anuale pentru depistarea virusului HPV, iar în cazul fetelor cu vârste cuprinse între 10 și 18 ani, există un program național de vaccinare prin intermediul căruia pot beneficia de vaccinul  HPV gratis.

Potrivit specialistului în domeniu, vaccinarea este recomandată și în cazul persoanelor care au fost depistate cu acest virus în organism, fiind primul și cel mai important pas în procesul de tratare al acestui virus. De asemenea, imunizarea este pe viață, iar cel mai mare randament pe care îl dă vaccinul este după doi-trei ani de la administrarea acestuia.

Este foarte important de reținut faptul că virusul HPV se tratează, indiferent de gradul său de importanță, dar pentru acest lucru este foarte important să se facă analizele anuale pentru depistarea infecției în organism pentru a se administra tratamentul corespunzător în funcție de gradul de importanță al infecției și de specificul fiecărui organism în parte. 

Vaccinul ajută și este chiar primul pas în tratament. Sunt foarte multe paciente care se prezintă cu tulpinile 16-18, care sunt cele mai grave și care după tratament apar cu rezultat negativ. Chiar se tratează. Protecția este definitivă .”, a precizat specialistul în domeniu.

 



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies