Află din rândurile următoare tot ce trebuie să știi despre metoda Curly Girl.
În cadrul unui vlog pe canalul său de YouTube, hairstylistul Sorin Stratulat ne-a spus tot ce trebuie să știm despre metoda Curly Girl.
Ce este metoda Curly Girl
Citește și: Sfaturi pentru îngrijirea părului creț
Metoda Curly Girl este o metodă de îngrijire a părului creț realizată prin trei etape și care are nevoie de o grijă mai accentuată asupra produselor pe care le folosim pentru a îngrijirea părului, dar și asupra modul în care ni-l îngrijim.
De asemenea, potrivit specialistului în domeniu, această metodă nu este potrivită pentru totdeauna și se recomandă o perioadă de probă de 3-4 luni pentru a-ți da seama dacă ți se potrivește sau nu.
Totodată, presupune anumite caracteristici pe care părul tău trebuie să le aibă pentru a avea parte de o eficiență maximă.
„ În primul rând, se adresează persoanelor care au părul creț natural.
De asemenea, este foarte important și ce produse folosim pentru îngrijirea părului atunci când ne decidem că vrem să începem această metodă.
„ Atunci când vă dedicați acestei metode de îngrijire a părului creț este foarte important să înțelegeți că va trebui să renunțați la șampon, la produsele care conțin suflați, la silicon, la produsele care conțin alcool, la perie, piaptăn și surse puternice de căldură. De asemenea, evitați pe cât posibil parfumul și alcoolul adăugate în produse. Trebuie să căutați produse cât mai curate din toate punctele de vedere .”, spune specialistul în domeniu.
Cum se realizează metoda Curly Girl
Citește și: Cum se tunde părul creț
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Potrivit specialistului în domeniu, metoda Curly Girl se realizează în trei etape în cadrul cărora este foarte important să respectăm exact pașii de realizare pentru a avea parte de rezultatul dorit.
Pasul unu. Curățarea părului.
Potrivit specialistului în domeniu, părul creț este un păr mai uscat decât celelalte tipuri de păr. Atunci, este ideal ca spălarea lui să se întâmple puțin mai rar și cu produse care să nu deterioreze firul de păr.
Intervalul potrivit de curățarea a părului este fie odată pe săptămână sau la 10 zile.
Părul trebuie spălat cu apă călduță și printr-un proces de masaj ușor la nivelul scalpului.
De asemenea, este foarte important să folosim un șampon fără sulfat. În cadrul persoanelor care au un păr foarte uscat, specialistul în domeniu le recomandă metoda prin intermediul căreia pot să se spele cu conditioner pentru a beneficia de un plus de hidratare.
Pasul doi. Etapa de îngrijire a părului.
„ Puteți să folosiți un balsam sau un tratament și înainte de a spăla părul sau puteți să înlocuiți șamponul ca balsamul sau tratamentul, dacă textura părului permite acest lucru .”, spune specialistul în domeniu.
De asemenea, trebuie să aveți mare grijă la procesul de pieptănare a părului, care se poate realiza doar înainte de spălare.
„ Părul trebuie pieptănat doar înainte de spălare. După spălare doar cu degetele, iar după clătire nu îl mai pieptănați deloc .”, spune specialistul în domeniu.
Pasul trei. Etapa de stilizare a părului
În cadrul acestei etape puteți să folosiți o cremă sau un ulei pentru păr pentru a defini mai bine buclele, dar trebuie să acordați o atenție sporită la ingredientele care se regăsesc în compoziția acestora.
De asemenea, se recomandă ca uscarea părului să se realizeze la liber, adică fără să folosiți căldură pentru a usca părul.
Dacă totuși doriți să folosiți căldură, se recomandă că treapta de căldură să fie una medie, până în 150 de grade și cu difuzor.
„ Uscarea trebuie să fie lentă. Folosim degetul pentru a accentua buclele sau clipsuri pentru a rula părul. Dacă dați cu produs, lăsați părul să se usuce și de abia după ce s-a uscat băgați mâna în el și ridicați rădăcinile pentru ca să-i dați volum. ”, spune specialistul în domeniu.