Maine Coon a ajuns să fie una dintre cele mai îndrăgite rase de pisici din întreaga lume. Află din rândurile de mai jos tot ce trebuie să știi despre rasa de pisici Maine Coon!
Gina Vlad, crescătoare de pisici, a vorbit în cadrul unei emisiuni TV despre rasa de pisici Maine Coon.
Totul despre rasa de pisici Maine Coon
Pisicile din rasa Maine Coon sunt animale extrem de prietenoase, inteligente și jucăușe. Rasa de pisici este cunoscută, spre deosebire de majoritatea celorlalte pisici, pentru faptul că le place apa. Pisicile Maine Coon au greutatea medie între 6 și 8 kg, însă femelele ar trebui să cântărească până în 5 kg.
Citește și: Totul despre Ziua internaţională a Pisicilor- 8 august
Felinele Maine Coon pot locui fără probleme într-un apartament, fiind, totodată, o companie plăcută pentru persoanele care muncesc mult. Cu toate astea, este bine de știut faptul că această rasă este foarte activă și plină de energie. Astfel că, dacă stăpânii acestora nu dispun de suficient timp pentru joacă, trebuie să se asigure că vor achiziționa ansambluri de cățărat și multe jucării.
Totodată, ele nu au nevoie de un ritual complex de îngrijire. Pisicile din rasa Maine Coon trebuie periate o dată pe săptămână, iar ele se pot spăla doar în caz de nevoie sau incidente.“Periat o dată pe săptămână, nu i se face baie, se spală doar la nevoie sau la unele incidente”, a menționat crescătoarea de pisici.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Când vine vorba despre timpul pe care o pisică din rasa Maine Coon îl poate petrece singură acasă, aceasta nu poate fi lăsată mai mult de doua zile, în condițiile în care are asigurată mâncare și apă. De asemenea, mâncarea umedă și cărnița crudă poate fi consumată într-un mod controlat, fără să se exagereze.
“Dacă îi lăsăm bobițe, maxim 2 zile, in condițiile in care te asiguri că ai asigurat tot.
Citește și: Totul despre câinele Whippet. Despre rasă, nutriție și îngrijire
Citește și: Cum îngrijești rasa de câini West Highland White Terrier
Ce este un pedigree
Pedigree-ul este un document care reprezintă puritatea rasei, cuprinzând tot arborele genealogic pe mai multe generații. Fiecare pui de pisică pleacă la vârsta de trei luni dintr-o felisă deoarece abia atunci este momentul în care se termină planul de vaccinare și de deparazitare, fără de care puiul nu are voie să părăsească felisa. Mai mult decât atât, fiecare pisică dispune de un pașaport, cu rolul atât de pașaport, cât și de carnet de sănătate.
În ele vor fi trecute toate vaccinările, deparazitările și numărul de microcip care apare atât in pașaport, cât și în pedigree.“Acest document certifică puritatea rasei, deci fără acest document nu exista rasă pură. Cuprinde arborele genealogic pe mai multe generații. Orice puiuț pleacă la vârsta de trei luni dintr-o felisă, pentru ca atunci se termina planul de vaccinare și de deparazitare, fără de care puiul nu are voie sa părăsească felisa. Există un pașaport care are rolul atât de pașaport, cât și de carnet de sănătate în care sunt trecute toate vaccinările, deparazitările, numărul de microcip care apare atât in pașaport, cât și în pedigree”, a încheiat ea.
Citește și: Ce trebuie să știi daca vrei să adopți un animal de companie
Citește și: Totul despre rasa de pisică Norvegiană de Pădure