Totul despre relațiile toxice

relatie toxica
Ce declară medicul despre relația toxică

Există multe situații în care, din nefericire, o relație care la început părea perfectă, ajunge să devină toxică. Există o mulțime de factor ice duc la o astfel de situație, care generează diverse comportamente, neînțelegeri și probleme.

În cadrul unei emisiuni, dr. Cristian Andrei a explicat ce înseamnă o relație toxică, dar și ce putem face să evităm să ajungem într-o astfel de situație neplăcută.

Ce înseamnă o relație toxică

totul despre relatiile toxice
Totul despre relațiile toxice[Sursa foto: Pexels.com]

Citește și: Dragostea durează trei ani?

De cele mai multe ori, multe persoane nu realizează că se află într-o relație ce nu le face bine, ci doar s-au obișnuit cu anumite situații, pe care le consideră normale.

Medicul a explicat că orice comportament într-o cantitate mare, poate duce la destrămarea fericirii în cuplu.

„Este o situa ție care se infiltrează foarte încet și de aceea este diferită față de situația conflictuală sau de abuz. Este ceva ce îți este administrat încetul cu încetul și la început nici nu îți dai seama, ba chiar ai putea să fii de acord cu asta.

Conform principiului toxicității, ce e mult strică. Poate să fie și dragoste toxică, așa zisa situație de sufocare, de posesivitate. Lucrurile care par frumoase la început, în momentul în care ajung în cantități destabilizatoare, pot să devină toxice.”, a declarat doctorul.

Semnele care îți arată că ești într-o relație toxică

efectele unei relatii toxice
Efectele unei relații toxice[Sursa foto: Pexels.com]

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citește și: Cand sa te protejezi pe tine si sa spui NU relatiei

Fiecare relație este diferită, așa cum fiecare comportamente toxice sunt diferite. Totuși, există câteva semne care îți arată că nu ești în relația potrivită. Dr. Cristian Andrei a specificat că destrămarea unui cuplu poate apărea și atunci când unul dintre parteneri trece printr-o perioadă dificilă sau se confruntă cu un episod de anxietate.

„Când nu îți mai vine să ajungi acasă, este semnul că ai o relație toxică acasă. Un alt lucru este de exemplu că nu mai ai răbdare și începe să existe tendința de a căuta nod în papură celuilalt, pentru că tu nu mai ești de acord cu existența lui în viața ta și te cerți din lucruri mici. De asemenea, toxicitatea poate apărea și cu depresia, o nemulțumire față de viață.”

, a declarat psihologul.

Cu toate că de multe ori societatea învinuiește bărbații pentru comportamentele toxice, femeile pot avea o atitudine ce poate crea conflicte sau chiar situații limită. Există multe situații în care persoanele care au ieșit dintr-o relație toxică, să intre în una care se dovedește a fi la fel de negativă. De aceea, specialistul recomandă ca după ce trecem printr-o despărțire, să nu ne avântăm într-o nouă relație.

„Există foarte multă toxicitate din partea femeilor: bătut la cap, șantajat, administrarea unor emoții cu care bărbatul nu știe să se comporte. Un alt lucru foarte des întâlnit este ca bărbatul să fie bătut la cap cu apariția unui copil. Toate lucrurile care se repetă foarte mult, pot să devină toxice. Este important să te resetezi după o relație. Dacă ai avut o relație toxică în care au existat excese comportamentale, trebuie să ai o perioadă de autonomie, de libertate, ca să te regăsești pe tine, reconectează-te la oameni și după aceea fă-ți altă relație.”

, a declarat specialistul.

Citește și: Câți bani cere Ionuț, fostul concurent din Casa iubirii, pentru a face fotografii la un eveniment. Fostul iubit al Biancăi a dezvăluit ce tarif are ca fotograf- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Riscurile unei relații toxice

relatie toxica semne
Semnele unei relații toxice[Sursa foto: Pexels.com]

Citește și: Cand un barbat respinge o femeie si cu ce a gresit aceasta

Relația de cuplu ne poate afecta în mod exponențial viața, din mai multe puncte de vedere. Spre exemplu, în cazul în care o persoană nu se înțelege bine cu partenerul de cuplu, va avea repercusiuni atât la locul de muncă, cât și în viața personală. Este recomandat să nu stăm în relații ce ne aduc nefericire, pentru că există riscul să apară tot felul de riscuri, chiar și la nivelul sănătății, din cauza stresului și a emoțiilor reprimate.

„O relație toxică te poate îmbolnăvi fizic, mai ales dacă se combină cu un conflict intern, adică te forțezi să rămâi în mediul toxic. Apare nevroza și uneori apare psoriazis, un ulcer, sau poți avea probleme cu părul, cu tenul.”, a mărturisit psihologul.



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

10 semne că partenerul te înșală!

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Gökçe Eyüboğlu, care joacă rolul Sanem în producția „Tablou de familie”! Cum arăta celebra actriță în anul 2010, la început de carieră

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies