Totul despre smochine! O sursă efecientă de energie: „Se pot combina la gustarea de dimineață”

Beneficii smochine uscate
Beneficii smochine uscate pentru organism

Vezi în rândurile următoare ce sunt smochinele, câte smochine se mănâncă pe zi, dar și ce beneficii au smochinele uscate și cele proaspete.

Smochinele sunt niște fructe dulci și aromate, care se găsesc pe tot parcursul anului în magazine, fie că sunt în stare proaspătă, în dulceață, compot, confiate ori uscate, având o mulțime de beneficii pentru organism.

Aceste fructe sunt cunoscute încă din Antichitate pentru beneficiile lor asupra corpului, iar în ultimii ani au ajuns să fie din ce în ce mai apreciate și în țara noastră.

Smochinul, cunoscut și ca fructul regelui, este originar din Asia sud-occidentală și crește ca arbore sălbatic în zona Mării Mediterane, fiind un arbore din familia Moraceae, o specie a genului ficus. Arbustul poate ajunge până la înălțimea de 7-10 metri sau mai mare, iar frunzele cad în sezonul rece. În România, arborii de smochin au nevoie de o îngrijire specială în sezonul rece pentru a nu îngheța.

Fructele de smochin se clasifică atât după varietăți, cât și după anotimpuri. Există smochine negre, smochine albe, smochine regină și smochine primăvară.

Doctor Anca Hâncu, doctor în nutriție și medicină generală, a dezvăluit în cadrul unui interviu TV cum să consumăm smochinele, dar și cine nu are voie să le consume.

Smochine beneficii. Smochinele sunt eficiente pentru digestie

Smochinele sunt prezente în religie și în legendele biblice, sunt prezente și în religia creștină, și în cea budistă, și în cea iudaică. Ele sunt asociate cu starea de pace de care este multă nevoie, cu victoria și cu fertilitatea. Acum, ce conțin, de fapt, smochinele.

O smochină are 30 de kilocalorii, dar toate aceste kilocalorii provin din glucide, conține numai glucide, amestec de glucoză și fructoză.

Înseamnă că ne dau rapid energie, sunt foarte bune pentru a ne aduce energie. Mai au fibre, trei smochine au cinci grame de fibre, necesarul nostru fiind de 30 de grame pe zi, ne dăm seama că ne aduc o porție importantă de fibre solubile și ne mai aduc calciu, magneziu, fier, potasiu, astfel încât sunt tare utile
.

 

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Smochinele confiate au mult mai multe calorii, au 274 de kilocalorii pe 100 de grame, de aceea trebuie să fim atenți și vom discuta și cum le introducem în alimentația noastră în așa fel încât să fie sănătoase.

 

Să vedem toți acești nutrienți și micro și macronutrienți despre care am vorbit, mai vorbim și despre vitamine din grupul K, vitamine din grupul C, vitamine din grupul B, toate aceste vitamine și nutrienți ce beneficii aduc.

Citește și: Cum ne ajută smochinele să avem o sursă importantă de energie. „Sunt prezente în religia creștină”

Smochine
Smochine beneficii[Sursa foto: Unsplash]

În primul rând, sunt extraordinare pentru digestie, vor preveni constipația, au efect laxativ. Au și efect inflamator și pentru toate inflamațiile digestive, colită hemoragică, sindromul de intestin iritabil destul de frecvente în ultimul timp, așa că sunt foarte utile smochinele.

Au efect antioxidant prin flavonoizi, prin fenol, asigură o longevitate cu vitalitate, așa că la orice vârstă puteți consuma. De asemenea, reglează cumva glicemia. Decât să mâncăm un dulce, o prăjitură, preferăm să mâncăm două smochine care au un gust ca o miere, sunt foarte dulci, foarte gustoase.

Cate smochine se mananca pe zi
Cate smochine se mananca pe zi pentru o digestie sanatoasa[Sursa foto: Unsplash]

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Citește și: Ce diferența este între vegan și vegetarian. Care sunt alimentele consumate pentru fiecare categorie

Se pot combina la gustarea de dimineață, se pot combina cu iaurt, cu brânzică, chiar și cu un prosciuto. Se aduce astfel diversitate în gusturile noastre”, a dezvăluit medicul specialist despre câte smochine se mănâncă pe zi și care sunt beneficiile smochinelor. 

Câte smochine se mănâncă pe zi

În plus, nu trebuie să uităm nici de faptul că smochinele conțin o sursă importantă de potasiu și astfel ajută în cazul hipertensiunii. Consumate în exces, smochinele pot produce diaree, iar dacă avem anumite alergii pot produce reacții alergice însoțite de crampe, balonări, ca urmare a acestor alergii. Așa că, se pot consuma două sau trei smochine la gustarea de dimineață sau de prânz, însoțite de puțină brânză proaspătă și fistic. 

 

 

 



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

4 Tipuri de dressing pentru salata ta de legume

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies