Totul despre terapia prin râs. Cum ne ajută?

Totul despre terapia prin râs

Râsul este o stare de bună dispoziție, care ne oferă relaxare și ne ajută să uităm de toate lucrurile negative. El ne oferă mai puține dureri, atât fizice, cât și psihice și este un mecanism care ne ajută să ne descărcăm, la fel ca și plânsul.

Gabriela Maalouf, psiholog, a vorbit, în cadrul emisiunii „Dimineața cu noi” difuzată pe programul de televiziune Kanald D, despre terapia prin râs și despre cât de importantă este, pentru a elimina energiile negative care, în unele momente, reușesc să ne acapareze.

Citește și: Ce poți face pentru a obține o pensie alimentară corectă pentru copilul tău. „În România noi avem și o problemă de mentalitate”

Totul despre terapia prin râs. Cum ne ajută? [Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Cele mai frecvente malformații congenitale la copii. „Există un număr mare de boli congenitale”

Totul despre terapia prin râs

Gabriela Maalouf a spus că terapia prin râs este o zonă de socializare, de bună dispoziție, care ne ajută să avem mai puține dureri, atât fizice cât și psihice și este ca oricare mecanism de descărcare, la fel ca și plânsul, deoarece unele persoanele se descarcă prin plâns, iar altele prin râs.

„Terapia prin râs este zona aceasta de socializare, de bună dispoziție, care ne ajută să avem mai puține dureri, atât fizice cât și psihice, este foarte important că întrebi, deoarece voi sunteți o terapie prin râs și mă bucur că faceți asta și felicitări. Este la fel ca orice altă terapie sau ca mecanism de descărcare, cum este și plânsul. Sunt oameni care se descarcă mai bine prin plâns și oameni care se descarcă mai bine prin râs. Există și terapie prin plâns. Cercetătorii au făcut studii pe lacrimi, de exemplu, lacrima care vine ca urmare a faptului că ai plâns are o structură chimică, cea prin râs, o altă structură, dacă tai o ceapă, alta.

La râs sunt foarte multe endorfine și ne face să ne simțim bine și să nu mai simțit durere fizică, să tratăm depresia, să tratăm stările de panică, chiar și cele de anxietate”, a spus psihologul.

Dacă ne prefacem că zâmbim, musculatura feței noastre se va mișca la fel ca în momentul în care zâmbim adevărat, iar atunci, sângele circulă în același flux, iar creierul nostru va considera că suntem fericiți și va oferi o explozie de serotonină și adrenalină.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

„Dacă ne prefacem că zâmbim, o să vedem că musculatura feței noastre se mișcă la fel și dacă zâmbim fals și dacă zâmbim adevărat, iar atunci sângele circulă în același flux și creierul nostru, care este o mașinărie foarte deșteaptă, dar ușor de manipulat o să creadă că de fapt suntem fericiți și dă explozie de serotonină, de adrenalină și atunci ne vom simți mult mai bine”, a mai adăugat specialistul.

Un alt aspect important, este să privim copiii cum râd de fiecare dată, chiar și în momentul în care fac lucruri mai puțin plăcute și să nu ne panicăm lângă ei. Majoritatea persoanelor râd, atunci când se află în situații neplăcute, deoarece este un mecanism de apărare.

„Vedem acest lucru și la copii și cred că este important să ne uităm la copii cum ei râd de fiecare dată și când se întâmplă lucruri mai puțin plăcute, e acel haz de necaz al românului, care este tot un mecanism de eliberare. Am văzut că cineva a căzut și până mă duc să îl apuc mai trag și o porție de râs, pentru că spaima a fost atât de mare”, a mai menționat ea.

Citește și: Totul despre leziunile de menisc. „Depinde ce grad este și cât de mare este”

Totul despre terapia prin râs [Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Cum să-ți faci masca cu ulei de ricin pentru creșterea părului

Lucrurile nu trebuie să fie scoase din context

Psihologul mai consideră că lucrurile nu trebuie să fie scoase din context, iar plânsul în exces poate să nu fie foarte bun, chiar dacă este un mecanism de eliberare, dacă ne înroșim și facem febră, nu este în regulă.

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

 „Este foarte important să nu scoatem lucrurile din context, am văzut de foarte multe ori că oamenii citesc mult, ceea ce este foarte bine, merg la multe cursuri, ateliere, extraordinar, dar scoatem din context. Plânsul în exces poate să nu fie foarte bun, el este un mecanism de eliberare, dar nu este neapărat dacă facem febră, dacă transpirăm, dacă ne înroșim nu e ok și la râs la fel, dacă râdem în exces s-ar putea, doamne ferește, să pățim lucruri, iar atunci trebuie să fim buni observatori, să vedem ce ne descarcă pe noi cel mai bine. Dacă astăzi avem nevoie de porție de plâns, o plângem, dar nu o facem încontinuu, și cu râsul la fel, să râdem într-o doză echilibrată”, a mai spus Gabriela Maalouf.

Citește și: Cum ne detoxifiem corect organismul. „Pot apărea diverse simptome”

Totul despre terapia prin râs [Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Cum apare sentimentul de singurătate în cuplu. „Majoritatea cuplurilor sunt în general certați, sunt singuri în relație”

 

 



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Ce poți face pentru a obține o pensie alimentară corectă pentru copilul tău. „În România noi avem și o problemă de mentalitate”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină