Totul despre violența domestică. Ce trebuie să știe femeile atunci când se află în această situație?

violenta domestica
Violența domestică

Violența domestică este o mare problemă în societate, în special în România. O mulțime de familii se confruntă cu această problemă, indiferent de rangul în societate. Femeile trebuie să știe cum să se raporteze la această situație neplăcută, pentru a nu deveni victime.

În cadrul unei emisiuni, doctorul Cristian Andrei a explicat de unde provine violența în familie, ce efect poate avea, dar și cum putem combate această problemă extrem de gravă.

Ce este violența domestică

abuzul fizic in cuplu
Abuzul fizic în cuplu[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Cum să vă reglați hormonii fericirii

Specialistul a mărturisit că există două tipuri de violență, fie fizică, fie emoțională.

Amândouă au repercusiuni negative asupra indivizilor, însă cea fizică vine cu o mulțime de frustrări și probleme emoționale. Indiferent de caz, aceste situații nu ar trebui să existe într-un cuplu, care la bază s-a format pe iubire, înțelegere și armonie. Violența domestică nu trebuie permisă sub nicio formă, deoarece o persoană care acționează cu violență o dată, este foarte posibil să recurgă la acest comportament abuziv și în viitor. Este important de știut faptul că nimeni nu merită să fie tratat cu brutalitate, indiferent cine este.
De aceea, femeile nu trebuie să se poziționeze drept victimă, deoarece vor avea de suferit. În cele mai multe cazuri, persoanele care sunt victimele violenței domestice au suferit astfel de abuzuri și în copilărie sau au o stimă de sine foarte scăzută.

De ce apare violența?

De cele mai multe ori, bărbații sunt cei care devin violenți, cu copiii sau cu partenera de viață.

Acest comportament ascunde o mulțime de alte probleme, care provin fie din copilărie, fie din societate. Dacă un bărbat este victima unui șef la serviciu, acesta își va declanșa puterea, la rândul lui, către familie.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

„De undeva vine această violență. În momentul în care nu ești mulțumit cu tine, cu identitatea ta, începi să îți manifești puterea asupra celor de mai de jos.”

, a declarat doctorul.

Un bărbat devine agresiv atunci când se confruntă cu probleme emoționale. De cele mai multe ori, acestea provin din familia în care a trăit, unde a văzut același tip de comportament. De asemenea, este foarte important ca o persoană să se simtă confortabil cu cine este și cu propriile scopuri, pentru a avea o relaționare eficientă cu ceilalți.

„Mai este și violența pasiv-agresivă, a bărbaților care nu sunt în stare să facă lucruri dar se duc să bea ca să aibă curaj să își bată nevasta. Sunt foarte mulți bărbați frustrați și obosiți la serviciu, care sunt îndemnați de ceilalți prieteni să își pună la punct nevasta. Avem grave probleme și cu școala și de aici provine și violența.”, a declarat specialistul.

Cum se tratează violența

violenta fizica si verbala
Violența fizică și verbală[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Cum îl convingi să meargă la terapie

O situație ineficientă este să fim agresivi, atunci când primim agresivitate. Doctorul a explicat că soluția pentru a scăpa de violență este comunicare, afecțiune și înțelegere. De asemenea, deși am crede că în ziua de astăzi există mai puține cazuri de violență în cuplu, se pare că dezvoltarea femeii duce exact la contrariul acestei idei.

Citește și: Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?- kanald.ro

Citește și: "Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial- stirilekanald.ro

„Violența domestică nu trebuie tratată cu violență, ci cu atașament emoțional. Se afirmă femeia, începe să vorbească, să câștige bani, să dorească lucruri și bărbatul a rămas cu un singur argument în fața acestei afirmări: pumnul. Ele intră în competiție cu bărbatul iar acesta nu are alt argument decât cel fizic.”, a povestit medicul Cristian Andrei.

Violența domestică nu ar trebui să facă parte din nicio relație, fie că vorbim de cuplu sau relația dintre copil și părinte. Este esențial pentru un copil să crească într-un mediu armonios, unde să nu fie permisă violența sub nicio formă. Un copil bătut de părinți va deveni un adult abuziv la rândul lui, încărcat de frustrare, negativitate și dornic să își exercite și el puterea asupra cuiva.

 

 

 



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Ce își dorește un bărbat de la o relație. Cum să vorbiți cu partenerul pentru a evita frustrările și nemulțumirile

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani și-a pierdut viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies