Nicolai Tand a vorbit, în urmă cu câteva luni, despre cel mai greu moment din viața lui, pierderea tatălui.
Nicolai Tand este un renumit bucătar din țară, cunoscut pentru numeroasele sale apariții televizate. Acesta a fost nevoit să treacă și prin momente grele în viață, atunci când și-a pierdut tatăl.
"Dintr-odată, lumea s-a oprit." Nicolai Tand, despre pierderea tatălui
Nicolai Tand a crescut într-o familie tradițională, unde munca și iubirea pentru cei din jur se îmbinau armonios, astfel că bucătarul și frații lui au fost crescuți în așa fel încât să știe să ofere respect și să aibă de fiecare dată frică de Dumnezeu.
În cadrul podcastului realizat de Mihai Morar, Nicolai Tand a povestit, în urmă cu câteva luni, despre tatăl său, tâmplar de meserie, care s-a stins din viață la 49 de ani. Muncea zi și noapt e pentru a-și întreține familia, iar de la pierderea lui, viața bucătarului s-a schimbat. „Am fost învățat să dau respect față de oamenii din jur. Bunul simț, să rămâi așa cum te-au lăsat prăinții tăi.
Tata muncea foarte mult, tata era tâmplar. Muncea zi și noapte. Ziua crăpa lemne, veneau oamenii cu sacii, crăpau lemne, rămâneau câte două zile. Zicea că nu vrea să lase oamenii să mănânce afară, că ei trebuie să mănânce la masa cu el. La noi, mâncarea era importantă. Munceam mult, dar când ne puneam la masă, trebuia să mâncăm bine. 12 ani aveam când a murit tata. La 49 de ani, foarte tânăr.
Dintr-odată, lumea s-a oprit. S-a schimbat viața. Când tata a murit, totul s-a schimbat în viața mea. Fratele meu a venit acasă să facă școala profesională atunci. Făcea naveta. Stătea la sora mea. El făcea naveta în fiecare dimineață până la Sighet și înapoi ca să își termine liceul.”, a povestit Nicolai Tand.
Cum a fost viața familiei după pierderea tatălui său
Nicolai Tand a relatat și ce s-a întâmplat după pierderea tatălui său. „Sora mea era măritată deja și Ion s-a însurat după un an după ce a murit tata. Am rămas mai mult eu cu mama pentru că frate-meu Zaharia începuse să facă școala asta și stătea la soră-mea. Așa că eu am rămas mai mult cu mama.
Am petrecut foarte mult timp cu ea. Mama a fost pentru mine și tată, și mamă, și prieten. Nu știu să mă fi certat vreodată. Mă ferea de orice. Era protectoarea mea. Nu puteam s-o las să muncească mai mult decât mine. Dacă ar fi un lucru pe care îl regret este că nu am făcut studii. Puteam să fac naveta ca fratele meu și să mă duc la un liceu.
Frații mei și mama au insistat să fac studii pentru că… (…) Eu mă gândeam că dacă merg la liceu, la Sighet, mama trebuie să meargă la lucru pentru ca eu să merg la liceu și eu ce să fac la liceu? Să pierd doi ani de zile în care mama să muncească pentru mine și eu să mă duc să mă distrez. Cumva, cred că mi-am impus niște lucruri și am zis că vreau să muncesc pentru că așa știam că se fac banii”, a mai povestit Nicolai Tand.