Tradiția sărutului sub vâsc. Ce semnificație are acest obicei al cuplurilor

semnficatie sarut sub vasc
Tradiția sărutului sub vâsc

Tradiția sărutului sub vâsc este deja cunoscută de ani de zile. Însă știați ce semnificație are aceasta?

Aflați din rândurile următoare ce semnifică, mai exact, tradiția sărutului sub vâsc. În plus, descoperiți și ce alte superstiții există, pentru cupluri.

 

Ce semnificație are tradiția sărutului sub vâsc

Tradiția sărutului sub vâsc este una dintre cele mai frumoase tradiții, respectată deseori și până în zilele noastre. Se pare că aceasta este asociată cu festivitățile organizate, pentru prima dată, de greci, cu ocazia Saturnaliilor, dar și cu cele legate de căsătorie.

Astfel, s-a extins ca până în zilele noastre, de Crăciun, fiecare fată care stătea sub o crenguță de vâsc, nu avea voie să refuze sărutul, acesta fiind un semn de iubire, dar totodată și de pace. În caz contrar, fetele care rămâneau nesărutate, în tot anul următor, aveau ghinion, încât nici nu se căsătoreau. Atunci când tradiția este respectată de către un cuplu, se prevestește o relație fericită și de lungă durată.

Pe timpuri chiar, femeile singure erau nevoite să meargă la templu cu o ramură de vâsc. Acolo, dacă acestea vedeau un bărbat care le plăcea, trebuiau să îi pună vâsc în jurul gâtului, pentru a îl "lega" cu farmecele iubirii lor.

Citește și: Superstiții în dragoste. 4 obiecte norocoase care atrag iubirea

semnificatie vasc
Tradiția sărutului sub vâsc[Sursa foto: freepik]

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citește și: 3 Zodii care știu să facă bani. Se pot îmbogăți în cel mai scurt timp

 

Alte superstiții pentru cupluri

Căzăturile- semn că viața ta se schimbă

O altă superstiție de care nu toate persoanele știau, este cea legată de căzături. Se pare că indiferent că este vorba despre un bărbat sau despre o femeie, dacă persoana respectivă cade, se spune că își va pierde inima în respectivul an, mai exact, se va căsători.

Astfel, viața ta va avea parte de o schimbare semnificativă, indiferent că este ceea ce iți doreai sau nu.

Scările – semn de sentimente trecătoare în relație

Dacă deja faci parte dintr-o relație, ar trebui să nu iți dai niciodată întâlnire cu partenerul de viață... pe scări. Deși puține persoane știau despre această superstiție, se spune că, scările sunt cele care reprezintă trecerea timpului, schimbarea, implicit sentimentele trecătoare.

Așadar, evită scările, dacă îți dorești că relația să fie una de lungă durată, în caz contrar, se va termina destul de repede.

superstitii cuplu
Tradiția sărutului sub vâsc[Sursa foto: freepik]

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Busuiocul – semn asociat cu dragostea

Încă din anii de demult, se spune că parfumatul busuioc este cel asociat întotdeauna cu dragostea, atracția, dar și frumusețea tinerilor îndrăgostiți. Indiferent că superstiția a apărut cu mulți ani în urmă, aceasta este ținută și până în zilele noastre. Pe vremuri, busuiocul uscat era mărunțit și amestecat cu miere, pentru a se consuma dimineața, pe stomacul gol, atât de către femeie, cât și de către bărbatul dintr-o relație, respectiv căsnicie.

Astfel, se spune că dragostea lor va rămâne puternică indiferent de orice.

Codița unui măr- semn pentru a afla cine este alesul inimii tale

În cazul în care nu ești încă într-o relație, însă îți dorești, există o superstiție de care poți tine cont și pe care o poți pune în practică, pentru a afla inițiala viitorului tău partener de viață. Astfel, se spune că acest obicei vechi era folosit în Grecia pentru a se afla care este marea dragoste a fetelor. În plus, dat fiind faptul că mărul este asociat cu dragostea și pasiunea, tot ce trebuie să faceți este să răsuciți codița unui măr roșu și frumos, timp în care, cu fiecare răsucire, spuneți literele alfabetului. Astfel, în momentul în care se va rupe codița, aceea va fi și litera numelui viitorului soț.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi în materie de relații de cuplu, cum să îți îmbunătățești relația cu partenerul tău si cu cele mai eficiente tehnici pentru a-ți dezvolta relația în mod sănătos și durabil.

traditia sarutului sub vasc
Tradiția sărutului sub vâsc[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

De ce trebuie să purtăm lenjerie intimă roșie în noaptea de Revelion

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies