Iată ce tradiții și obiceiuri se respectă pe data de 1 decembrie și ce trebuie să pună româncele pe masă.
Românii sărbătoresc pe data de 1 decembrie Marea Unire, atunci când Adunarea Națională a Românilor, convocată la Alba Iulia, a semnat Unirea Transilvaniei cu România, iar Marea Unire de la 1 decembrie 1918 marchează cel mai important moment din istoria țării. Această zi reprezintă un motiv de mândrie pentru români, dar și o sărbătoare marcată prin tradiții și obiceiuri, prin care cu toții își celebrează țara.
Ce trebuie să pună româncele pe masă de 1 decembrie
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Ziua Naționala României nu a fost întotdeauna pe data de 1 decembrie, iar țara noastră a avut, de-a lungul istoriei, 3 zile naționale.Între 1866-1947, Ziua României se sărbătorea pe 10 mai, iar după căderea comunismului, ziua de 23 august a devenit sărbătoare pentru țara noastră. Din 1990, românii din toată țara își celebrează locul natal în prima zi a anotimpului de iarnă, iar acest lucru se realizează prin diverse tradiții și obiceiuri, care marchează începutul sezonului rece.
Ziua Națională nu are cum să fie sărbătorită altfel, dacă nu prin mâncarea tradițională și meniul pe care gospodinele îl pregătesc acasă sau prin bucatele care sunt regăsite la restaurant. Astfel, din meniu nu au cum să lipsească fasolea cu ciolan, ciorba de fasole, fasolea cu cârnați, dar și preparatele care au varză ca ingredient principal, cum ar fi ciolanul cu varză murată, sarmalele, varza călită cu coastă de porc sau afumătură, iar carnea de porc devine principalul ingredient din care se pregătesc numeroase preparate aromate și delicioase în această zi. Nu lipsesc nici cârnații proaspeți de porc sau friptura și tocăniță de legume, iar la desert, faimoasele plăcinte încântă papilele gustative.Citește și: Părinții bebelușului Victor Ștefan, devastați de moartea lui: Medicii ne-au spus că...- stirilekanald.ro
Tradiții și obiceiuri respectate de 1 decembrie
În fiecare an, cu ocazia Zilei Naționale, în cele mai mari orașe ale țării au loc evenimente și manifestații publice, la care pot avea acces toți patrioții. Alba Iulia devine punctul de atracție pentru mulți locuitori din țară, dar și pentru turiști din afara țării. În fiecare oraș sunt organizate parade militare, iar oamenii ies pentru a privi, indiferent de vreme, defilarea armatei și autospecialelor care îmbracă orașul în culoare.