Iată ce tradiții și obiceiuri au loc de Sfântul Ioan Gură de Aur.
Creștinii ortodocși sărbătoresc, pe data de 13 noiembrie, Sfântul Ioan Gură de Aur, unul dintre cei trei sfinți ierarhi, care a fost arhiepiscop al Constantinopolului. Tot el a propovăduit credința ortodoxă în vremuri tulburi pentru creștini și a fost făcut diacon și preot.
Tradiții și obiceiuri de Sfântul Ioan Gură de Aur
Citește și: Ce cadouri nu se fac niciodată. Se spune că aduc ghinion
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citește și: Când nu se fac nunți în 2025. Datele din calendar pe care trebuie să le eviți
Există și o serie de tradiții și obiceiuri care se respectă în ziua de 13 noiembrie, de Sfântul Ioan Gură de Aur, iar în această zi creștinii merg la biserică
Rugăciunea rostită pe 13 noiembrie, de Sfântul Ioan Gură de Aur
Citește și: Cum arată CAVOUL lui Prigoană! FOTO EXCLUSIV- stirilekanald.ro
În această zi de sărbătoare, credincioșii trebuie să rostească rugăciuni, fie că merg la biserică, fie că se află acasă, în fața Icoanei, cu o candela aprinsă, iar aceștia trebuie să roage, prin cuvintele lor, pentru nedreptatea de până acum asupra lor, dar și pentru necazurile de până acum. Doar prin ele, credincioșii ajung la adevăratul cuvânt al lui Dumnezeu și la înțelepciune. Totodată, cei care au o persoană aflată în suferință, trebuie să se roage pentru sufletul lor, pentru că găsirea liniștii și pentru a fi scoși din păcatele care i-ar putea duce pe un drum nepotrivit. În această zi trebuie să vă cereți iertare pentru păcatele sufletești și trupești și să chemați în ajutor pe Sfântul Ioan Gură de Aur pentru a vă arăta calea cea dreaptă. „Mulțumim ție Doamne, pentru toate binefacerile Tale, care din ziua dintâi și până în ceasul acesta ai făcut cu noi nevrednicii. Îți mulțumim pentru cele care le știm și care nu le știm, pentru cele arătate și cele nearătate, pentru cele cu fapta și cu cuvântul, pentru cele de voie și fără de voie, și pentru toate cele făcute cu noi nevrednicii. Îți mulțumim pentru necazuri și pentru liniște, pentru gheena și pentru pedeapsa de acolo, pentru Împărăția cerurilor. Te rugăm, păzește sufletul nostru ca să fie sfânt, având cugetul curat și vrednic de filantropia Ta. Tu, care ne-ai iubit pe noi într-atât, încât ai dat și pe Fiul Tău Cel Unul Născut pentru noi, învrednicește-ne a ne face vrednici de iubirea Ta. Dă-ne înțelepciunea întru cuvântul Tău și întru frica Ta. Unule Născut Hristoase, insuflă-ne puterea cea de la tine. Tu Dumnezeule care ai dat pre Fiul Tău Cel Unul Născut pentru noi, și ai trimis pe Duhul Tău cel Sfânt, spre iertarea păcatelor noastre, iartă-ne nouă orice am greșit, cu voie, sau fără de voie, și nu ne socoti păcatele noastre. Pomenește Doamne, pe toți care cheamă în ajutor numele Tău cel sfânt întru adevăr. Pomenește pre toți care ne-au făcut nouă bine, sau ne-au voit rele, căci toți suntem oameni”.