Traditii si obiceiuri de Sfantul Ioan Gura de Aur, pomenit pe 13 noiembrie

Traditii si obiceiuri de Sfantul Ioan Gura de Aur, pomenit pe 13 noiembrie
Traditii si obiceiuri de Sfantul Ioan Gura de Aur, pomenit pe 13 noiembrie

Pe 13 noiembrie, crestin-ortodocsii il pomenesc pe Sfantul Ioan Gura de Aur, unul din cei trei Sfinti Ierarhi. Sfantul Ioan Gura de Aur a fost arhiepiscop al Constantinopolului si a propovaduit credinta ortodoxa in vremuri tulburi pentru crestini.

A fost inaltat de la randuiala de cleric de Sfantul Meletiei, patriarhul Antiohiei, iar de Flavian a fost facut diacon si preot. Sfantul Ioan Gura de Aur a lasat mostenire ortodocsilor cuvinte de invatatura, iar textele sale sunt pastrate si azi.

Iata cateva traditii si obiceiuri de Sfantul Ioan Gura de Aur, care se respecta pe 13 noiembrie:

1. In aceasta zi, crestinii merg la biserica pentru a cere iertarea pacatelor.

E bine sa duca niste merinde cu ei pentru a fi sfintite, mai ales ca se apropie Lasata Secului, iar din 15 noiembrie incepe Postul Craciunului.

2. Nu e bine ca in aceasta zi oamenii sa se sfadeasca. Cei care se cearta pe 13 noiembrie vor avea 13 zile cu mare ghinion pana la finalul anului.

3. Se da pomana celor nevoiasi. E bine ca dupa ce crestinii participa la slujba dedicata Sfantului Ioan Gura de Aur sa ofere cateva lucruri celor nevoiasi: haine pe care nu le mai folosesc, mancare, carti de rugaciuni, iar copiilor fructe
si dulciuri.

Citeste continuarea aici.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Cum reușește Lora să se mențină în formă? Artista le sfătuiește pe femei să se iubească așa cum sunt: „Încerc să evit zahărul. Compensez cu legume și cu apă.”

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Scandal monstru între Roberta și Julia! „Să faci pași la tine acasă, tu, nu eu!” Iată ce replici aprige și-au spus cele două concurente și cum a reacționat Sebastian

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies