Traditii si superstitii de Sf. Andrei. Ce trebuie fetele sa faca pentru a-si visa ursitul

Traditii si superstitii de Sf. Andrei. Ce trebuie fetele sa faca pentru a-si visa ursitul
Traditii si superstitii de Sf. Andrei. Ce trebuie fetele sa faca pentru a-si visa ursitul

Sf. Andrei. Exista foarte multe obiceiuri si superstitii legate de noaptea Sfantului Andrei. Majoritatea au de-a face cu maritisul si cu protectia oamenilor impotriva spiritelor rele care in aceasta seara bantuie alaturi de cei vii.

Sf. Andrei. Aflarea ursitului in noaptea Sfantului Andrei

Sf. Andrei. In noaptea premergatoare sarbatorii Sfintului Andrei (29/30 noiembrie), in special la sate, se practica inca ritualuri ciudate, din credinta ca astfel se pot gasi mai usor protectia de toate relele, bunastarea si chiar dragostea. Cele mai multe ritualuri sunt dedicate atragerii iubirii. De pilda, prin ascunderea sub perna a unui fir de busuioc sfintit, se crede ca se obtine in vis imaginea „ursitului”.

Pentru „atragerea” acestuia este mult folosita si metoda „facutului cu ulcica”.

De ce nu ai voie sa faci sex de Sfantul Nicolae? Ce se va intampla

Sf. Andrei. La miezul noptii, singura la gura sobei, tinara intoarce cu gura in jos o ulcica noua de lut, iar pe dosul vasului lasa sa pilpaie trei carbuni.

In timp ce roteste ulcica usor, rosteste o incantatie menita a suscita o atractie irezistibila pentru cel iubit. O alta metoda folosita pentru cunoasterea viitorului consta in a privi, la miezul noptii, intre doua lumanari aprinse, intr-un pahar cu apa neinceputa, asezat pe cenusa. In centrul paharului este lasata sa cada o verigheta care a fost deja sfintita de preot prin cununie religioasa si se crede ca in verigheta apare chipul ursitului, daca este privita intens.

Sfantul Andrei: Cand se pune graul la incoltit si ce semnificatie are!

Sursa



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Actrita din „Tablou de familie” traieste pe picior mare! Cat plateste chiria lunara Gökçe Bahadır, pentru vila de lux in care locuieste alaturi de sotul sau

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies