Traditiile de nunta si originea lor! Stii ce semnificatie are luna de miere sau buchetul miresei?

Traditiile de nunta si originea lor! Stii ce semnificatie are luna de miere sau buchetul miresei?
Traditiile de nunta si originea lor! Stii ce semnificatie are luna de miere sau buchetul miresei?

Unele traditii de nunta sunt foarte vechi si au o insemnatate aparte, desi poate astazi nu mai au sens. Daca te-ai intrebat vreodata de ce se arunca orez la nunta sau de ce pleaca tinerii casatoriti in luna de miere, afli acum raspunsul.

Buchetul miresei. In timpurile vechi miresele purtau buchetele prinse aproape de piept insa acestea nu contineau flori. Erau legaturi de marar sau usturoi. Aceste plante erau considerate mai folositoare decat florile si se presupunea ca aduc sanatate. In timp acestea buchete s-au transformat in adevarate opere de arta frumos mirositoare.

Rochiile elaborate pentru domnisoarele de onoare. In multe tari, traditia spune ca domnioarele de onoare trebuie sa poarte rochii identice care sa rivalizeze ca frumusete cu rochia miresei pentru ca spiritele rele sa gaseasca mai greu mireasa.

Aruncarea orezului. In anumite zone ale globului, mirele si mireasa primesc un “dus” de orez pentru a aduce cuplului fertilitate.

Tortul miresei. In trecut, se servea painea de nunta si nu tort. Mirele taia o felie mare din paine, musca din aceasta si faramita miezul ramas deasupra miresei. Invitatii se inghesuiau sa prinda si ei cateva firmituri pentru a le manca, considerand ca acest obicei aduce noroc.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Jartiera. In vremuri mai putin civilizate, in dimineata de dupa nunta, membrii importanti ai comunitatii cercetau dormitorul cuplului pentru a gasi dovada ca mariajul a  fost consumat. Acestia cautau in special jartiera si ciorapii miresei. In prezent astfel de practici sunt inacceptabile.

Luna de miere.

In trecut, casatoriile erau aranjate iar in unele cazuri, mirele rapea mireasa si disparea cu ea. In timp, oamenii au inceput sa se casatoreasca conform propriilor vointe iar rapirea s-a transformat intr-un ritual mai placut.

Inelul. Este simbolul logodnei. In trecut aceste inele nu erau atat de valoroase si reprezentau legamantul dintre cei doi.

Spargerea paharelor. Este o traditie evreiasca conform careia mirele trebuie sa sparga un pahar de vin cu pantoful si semnifica caderea templului din Ierusalim.

Sursa wedding.amerikanki.com



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Cum a fost copilăria lui Laurențiu Reghecampf și cine l-a făcut să meargă pe drumul sportului? “A fost cel care m-a împins foarte tare să fac fotbal.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies