Tradiționala supă rece de roșii, gazpacho. Perfectă pentru o zi toridă de vară!

bucataria spaniola

Tradiționala supă rece de roșii, gazpacho

Supa rece de roșii, gazpacho se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând

pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de supa rece de roșii, gazpacho. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasă supă rece de roșii, gazpacho, preparata așa cum se cuvine. 

 

Rețetă de supă rece de roșii, gazpacho 

Rețeta delicioasă de supă rece de roșii, gazpacho, absolut minunata, se prepară în doar 4 pași simpli! 

Timpul de pregătire pentru această rețetă de supă rece de roșii, gazpacho este de 30 de minute 

retete pentru masa de pranz
Tradiționala supă rece de roșii, gazpacho[Sursa foto: freepik]

Timp de preparare- o oră 

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Timp total- o oră și 30 de minute 

Rețeta de supă rece de roșii, gazpacho este pentru 4 persoane 

gazpacho recipe
Tradiționala supă rece de roșii, gazpacho[Sursa foto: freepik]

Citește și: Brioșe cu cremă de unt și căpșune deasupra. Un desert rapid și cremos!

Ingrediente – supă rece de roșii, gazpacho 

  •  1 kg de roșii proaspete 
  • un castravete mare 
  • o ceapă albă sau roșie mare 
  • un cățel de usturoi 
  • un ardei gras 
  • 2 lingurițe de oțet 
  • 150 ml de ulei de măsline 
  • Ulei 
  • roșii cherry 
  • verdețuri, la alegere 

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă! 

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: „Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a- stirilekanald.ro

retete pentru ciorba
Tradiționala supă rece de roșii, gazpacho[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare- supă rece de roșii, gazpacho 

  1. In primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem, este să începem prin a tăia în bucățele, roșiile cherry, castravetele, ceapa, ardeiul gras, ingrediente pe care le vom pune mai apoi într-un blender, alături de usturoi. Toate acestea se vor mixa foarte bine, la viteză mare, pentru a obține o textură fină și uniformă.
    Atenție însă! Se recomandă ca din când în când să oprim blenderul, iar cu ajutorul unei spatule să îndepărtăm amestecul de pe pereții acestuia, pentru a ne asigura că întreaga compoziție este bine amestecată.
  2. În continuare, vine momentul să adăugăm și oțetul, sarea, dar și uleiul de măsline. Și aceste ingrediente se vor mixa foarte bine, tot în blender, cu restul celor adăugate anterior. Ulterior, este nevoie să strecurăm piureul obținut printr-o sită, direct într-un bol de dimensiuni mai mari pentru a ne asigura că supa noastră rece de roșii, gazpacho, va ieși cât mai fină cu putință. 
  3. Odată ce am trecut și peste acest pas, este nevoie să transferăm supa noastră rece de roșii, într-un recipient de dimensiuni mai mari, însă care se închide ermetic, pentru ca ulterior să o lăsăm în frigider timp de cel puțin 5 ore. Astfel, toate aromele pe care le-am adăugat în preparat vor pătrunde foarte bine iar gustul va fi cu adevărat răcoritor, fiind o rețetă care servește, exclusiv rece. De asemenea, dacă vei avea puțină răbdare, se recomandă ca supa să stea în frigider peste noapte. 
  4. După acest interval de timp virgula supa rece de roșii, gazpacho, se va scoate din frigider și se va servi, după preferințe, cu crutoane, puțin ulei de măsline adăugat deasupra, bucățele de roșii cherry, dar și verdețuri proaspete, la alegere, iar rețeta este gata. Poftă bună! 

 

supa rece de castraveti
Tradiționala supă rece de roșii, gazpacho[Sursa foto: freepik]

Sfaturi pentru rețeta de supă rece de roșii, gazpacho 

  •  Pentru ca supa rece de roșii, gazpacho să iasă cât mai cremoasă cu putință, se recomandă să folosești o smântână mai grasă. 
  • În blender poți adăuga totodată și câteva bucățele de pâine, în cazul în care nu-ți dorești să pregătești separat, crutoane. 

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor. 

Citește și: Pizza cu mozzarella, roșii cherry și busuioc. Împarte cu prietenii tăi!



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Tort cu ciocolată și alune. Potrivit pentru orice ocazie specială!

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Ion Rițiu, actorul preferat a lui Sergiu Nicolaescu a murit. Ultimele clipe din viața maestrului

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Părerea Biancăi despre Antoni și Rebecca: „Sunt două pietre tari. M-aș aștepta la un conflict”. Ce a spus fosta concurentă de la „Casa iubirii” despre relația lor

Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe cuvânt!!!!”


Cookies