Supa rece de roșii, gazpacho se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând
Rețetă de supă rece de roșii, gazpacho
Rețeta delicioasă de supă rece de roșii, gazpacho, absolut minunata, se prepară în doar 4 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de supă rece de roșii, gazpacho este de 30 de minute
Timp de preparare- o oră
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Timp total- o oră și 30 de minute
Rețeta de supă rece de roșii, gazpacho este pentru 4 persoane
Citește și: Brioșe cu cremă de unt și căpșune deasupra. Un desert rapid și cremos!
Ingrediente – supă rece de roșii, gazpacho
- 1 kg de roșii proaspete
- un castravete mare
- o ceapă albă sau roșie mare
- un cățel de usturoi
- un ardei gras
- 2 lingurițe de oțet
- 150 ml de ulei de măsline
- Ulei
- roșii cherry
- verdețuri, la alegere
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare- supă rece de roșii, gazpacho
- In primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem, este să începem prin a tăia în bucățele, roșiile cherry, castravetele, ceapa, ardeiul gras, ingrediente pe care le vom pune mai apoi într-un blender, alături de usturoi. Toate acestea se vor mixa foarte bine, la viteză mare, pentru a obține o textură fină și uniformă.
- În continuare, vine momentul să adăugăm și oțetul, sarea, dar și uleiul de măsline. Și aceste ingrediente se vor mixa foarte bine, tot în blender, cu restul celor adăugate anterior. Ulterior, este nevoie să strecurăm piureul obținut printr-o sită, direct într-un bol de dimensiuni mai mari pentru a ne asigura că supa noastră rece de roșii, gazpacho, va ieși cât mai fină cu putință.
- Odată ce am trecut și peste acest pas, este nevoie să transferăm supa noastră rece de roșii, într-un recipient de dimensiuni mai mari, însă care se închide ermetic, pentru ca ulterior să o lăsăm în frigider timp de cel puțin 5 ore. Astfel, toate aromele pe care le-am adăugat în preparat vor pătrunde foarte bine iar gustul va fi cu adevărat răcoritor, fiind o rețetă care servește, exclusiv rece. De asemenea, dacă vei avea puțină răbdare, se recomandă ca supa să stea în frigider peste noapte.
- După acest interval de timp virgula supa rece de roșii, gazpacho, se va scoate din frigider și se va servi, după preferințe, cu crutoane, puțin ulei de măsline adăugat deasupra, bucățele de roșii cherry, dar și verdețuri proaspete, la alegere, iar rețeta este gata. Poftă bună!
Sfaturi pentru rețeta de supă rece de roșii, gazpacho
- Pentru ca supa rece de roșii, gazpacho să iasă cât mai cremoasă cu putință, se recomandă să folosești o smântână mai grasă.
- În blender poți adăuga totodată și câteva bucățele de pâine, în cazul în care nu-ți dorești să pregătești separat, crutoane.
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: Pizza cu mozzarella, roșii cherry și busuioc. Împarte cu prietenii tăi!