Cartofii prăjiți sunt cei mai consumați, însă știai cum îi poți face pe cei congelați pentru un gust mai bun?
Deseori, atunci când ne dorim să pregătim rapid câțiva cartofi prăjiți, apelăm la cei congelați. Cu toate acestea, nu întotdeauna ies pe gustul nostru și nu prea seamănă cu ceilalți. Pentru ca totuși să avem parte de un meniu pe gustul nostru, există un truc care te va ajuta să faci diferența.
Cum poți transforma cartofii congelați, în adevărate delicii
Citește și: 7 greșeli pe care toată lumea le face cu bradul de Crăciun! Numărul 5 poate strica sărbătorile complet!
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Bineînțeles că există nenumărate alte trucuri, însă acesta cu siguranță te va ajuta să ai parte de un gust pe măsura așteptărilor. Tot ce trebuie să faci este să iei o tavă de cuptor, fie ea pătrată sau dreptunghiulară, în funcție de preferințe, iar cu o lingura să adaugi de două ori în tavă, seu de vită.
Următorul pas este să adaugi cartofii congelați în tavă, rând pe rând, astfel încât să rămână spațiu între ei și să nu stea unul peste altul. Introduci tava la cuptor așa cum o aci de obicei și aștepți ca aceștia să fie bine prăjiți, crocanți și exact așa cum îți plac.
În plus, înainte de a introduce tava în cuptor, pentru a te asigura că sunt și sărați, pentru că cei congelați au tendința să nu aibă prea mult gust, de obicei, poți presăra puțină sare deasupra, după gust. Bineînțeles că acest pas se poate face și după ce sunt scoși de la cuptor și sunt gata de consum, însă pentru un gust mai intens, poți adăuga și înainte.
Dacă vei ține cont de toți acești pași, cu siguranță la final, gustul cartofilor congelați va fi unul diferit și foarte gustos. Alege-i în momentele în care nu ai la dispoziție prea mult timp, însă iți dorești să ai o garnitură la masă, fie că este vorba de prânz sau de cină.