Află din rândurile următoare care sunt cele 12 beneficii ale oțetului de mere.
Oțetul de mere este
Ajută digestia
Citește și: Revitalizează-te cu nectarul rubiniu. Descoperă cele 13 beneficii uimitoare ale sucului de rodie
Citește și: Cum poți scăpa ușor de durerile menstruale. 5 remedii pe care le poți încerca
Senzația de balonare după masă este un disconfort des întâlnit. Din fericire, însă, există un remediu naturală, care contribuie la diminuarea acestei problemă. Este vorba despre oțetul de mere, care datorită conținutului de acid acetic, ajută la descompunerea alimentelor. Mai mult decât atât, ajută la promovarea bacteriilor intestinale sănătoase, fiind un aliat al sistemului digestiv.
Ajută nasul înfundat
Sezonul rece vine la pachet și cu senzația de nas înfundat, acesta reprezentând o adevărată problemă pentru mulți dintre noi. Pe de altă parte, multe persoane se confruntă chiar cu sinuzita, care este o afecțiune foarte supărătoare, ce te împiedică să respiri normal. Și în această situație, oțetul de mere poate fi un aliat de nădejde împotriva acestor afecțiuni. Acidul acetic din oțetul de mere ajută la prevenirea creșterii bacteriilor, care contribuie la congestia nazală.
Astfel, poți să apelezi la un tratament natural pe bază de oțet. Amestecă o linguriță de oțet de mere într-un pahar cu apă caldă. De asemenea, dacă nu îți place gustul, atunci poți să faci o infuzie cu o jumătate de cană de oțet și una de apă, pe care să le pui la fiert și să lași aburii să acționeze, desfundând căile respiratorii.
Crește nivelul de energie
Te simți lipsit de energie? Ei bine, oțetul de mere este un ingredient natural și la îndemâna oricui, care poate să îți ofere doza zilnică de energie de care ai nevoie pentru a duce lucrurile la bun sfârșit. Acest lucru se datorează conținutului de acid acetic, care previne acumularea de grăsime și nutrienții esențiali pe care oțetul de mere în conține, printre care electroliții de potasiu, enzimele și aminoacizii.
Ajută la pierderea în greutate
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
După cum spuneam, acidul acetic previne acumularea de grăsime în organism, iar acest lucru este foarte important în cazul persoanelor care își doresc să scadă în greutate. Mai mult decât atât, oțetul de mere crește senzația de sațietate a organismului, fapt care previne mâncatul excesiv și contribuie la o bună funcționare a sistemului digestiv.
Ajută la reglarea tensiunii arteriale
Conform unor studii efectuate pe șobolani, acidul acetic din oțet ar putea avea efect pozitiv în procesul de reglare al tensiunii arteriale.
Ajută la sănătatea pielii
Oțetul de mere nu are efecte pozitive doar asupra sănătății organismului, ci și asupra pielii tale. Acesta poate fi folosit ca un tratament natural de înfrumusețare, care contribuie la procesul de exfoliere al pielii. Mai mult decât atât, acidul acetic ucide bacteriile dăunătoare și echilibrează pH-ul natural al pielii. Acesta poate fi folosit în procesul de tratare al acneei și reducerea petelor pigmentare. Totuși, nu este recomandat în cazul persoanelor care au un ten sensibil și se recomandă a fi diluat cu apă înainte să-l aplicăm pe ten.
Poate fi o băutură bună pentru detoxifiere
Pentru a vă detoxifia organismul trebuie să amestecați 1-2 linguri de oțet într-un pahar cu apă. Beți această băutură în fiecare dimineață, iar organismul vostru va beneficia de un detox natural.
Poate trata o durere de gât
Oțetul de mere poate fi și un remediu natural pe care îl putem folosi în cazul durerilor de gât. Acesta are numeroase proprietăți antibacteriene și poate fi folosit prin intermediul unui tratament natural format dintr-o linguriță de oțet amestecată cu un pahar de apă. Făceți gargară cu în fiecare zi. De asemenea, pentru a beneficia de un gust și mai plăcut, puteți să adăugați și miere, suc de lămâie sau ceai verde.
Rețeta de ceai verde și oțet de mere
Pentru această rețetă ai nevoie de o ceașcă de ceai verde, două lingurițe de oțet de mere și zeama de la o lămâie. Amestecă toate aceste trei ingrediente foarte bine și folosește amestecul obținut pentru gargară.
Controlează nivelul colesterolului
Specialiștii în domeniu au arătat faptul că oțetul de mere ar avea efecte pozitive asupra nivelului de colesterol din sânge, reducând considerabil riscul de probleme cardiace.
Reduce simptomele răcelii
Tratamentele cu oțet împotriva răcelii își au originea încă din cele mai vechi timpuri, atunci când oamenii nu aveau acces la medicamente și foloseau oțetul de mere ca un tratament natural împotriva răcelilor. De aceea, oțetul de mere amestecat cu apă și cu miere poate constitui o adevărată băutură miraculoasă împotriva tusei. Totodată, șosetele înmuiate în oțet constituie un remediu natural, care ameliorează simptomele de febră și răceală.
Previne crampele musculare
Oțetul de mere are o cantitate semnificativă de potasiu, un nutrient care contribuie la prevenirea și ameliorarea crampelor musculare. Astfel, poate fi folosit ca un tratament natural împotriva acestor probleme supărătoare.
Analizând informațiile prezentate anterior, oțetul de mere este un adevărat remediu natural pentru o mulțime de afecțiuni. Totodată, este important de precizat faptul că acest remediu natural nu trebuie să substituie un tratament prescris de doctor și este recomandat să se consume cu mare atenție, astfel încât să putem evita efectele adverse. Mai mult decât atât, informațiile din articol sunt furnizate în scop general, prin urmare nu înlocuiesc sfaturile unui medic.
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.