Transpirația excesivă la femei. Cauze, tratamente și sfaturi pentru a o controla eficient

Transpirația excesivă la femei. Cauze, tratamente și sfaturi pentru a o controla eficient

Află din rândurile următoare tot ce trebuie să știi despre transpirația excesivă, de ce apare și cum poate fi tratată.

Transpirația excesivă este o problemă majoră cu care, din păcate, se confruntă multe femei. Pe lângă aspectul inestetic, această problemă ne poate afecta considerabil calitatea vieții, având numeroase efecte negative asupra vieții personale, sentimentale și chiar profesională, în funcție de contextul în care își face simțită prezența. De aceea, este esențial să identificăm cauzele care pot duce la o astfel de problemă și să apelăm la ajutorul unui specialist în domeniu astfel încât să găsim un tratament care să ne permită să ne desfășurăm activitățile zilnice în mod normal.

În cadrul unei emisiuni, doamna doctor Iulia Panțuru, medic specialist dermatolog, a vorbit despre cauzele care duc la apariția transpirației excesive și cum poate fi aceasta tratată.

Cauze și factori

Citește și: Cauzele transpirației abundente. Explorarea cauzelor profunde ale transpirației abundente și impactul asupra calității vieții

Transpirația excesivă la femei. Cauze, tratamente și sfaturi pentru a o controla eficient [Sursa foto: freepik]

În funcție de tipul de transpirație excesivă, aceasta poate fi primară, fără a fi depistată cauza pentru care apare, sau secundară, care se manifestă din cauza unor boli, cum ar diabetul, problemele de tiroidă, obezitatea sau chiar menopauza. În cazul celei din urmă, specialistul în domeniu a subliniat că mai întâi trebuie tratată cauza principală, iar apoi simptomele.

Hiperhidroza este destul de răspândită. Ea poate fi primară, practic, nu știm care este cauza și apare la pubertate. Se manifestă cu transpirație excesivă la nivelul feței, palme și tălpi. Nu este din păcate o chestiune temporară și este necesar să o tratăm pentru că, persoanele care au această problemă a calitatea vieții foarte afectată.

Transpirația excesivă înseamnă și o transpirație care împiedică desfășurarea activităților zilnice.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Hiperhidroza secundară înseamnă o transpirație excesivă care apare pe parcursul vieții datorită unor boli. ”, a explicat specialistul în domeniu.

Opțiuni de tratament

Transpirația excesivă la femei. Cauze, tratamente și sfaturi pentru a o controla eficient [Sursa foto: freepik]

În funcție de gradul de manifestare al acestei afecțiuni există mai multe tipuri de tratamente, pornind de la antiperspirante, dermatocosmetice, tratamente medicale sau tratament sistemic cu anumite medicamente, până la un tratament efectuat în cabinetul medicului dermatolog prin injectare cu toxină botulinică sau cu ultrasunete.

În ziua de astăzi, dacă avem o transpirație excesivă a palmelor și tălpilor, există o procedură care se numește iontoforeză și care se poate efectua acasă, cu un aparat special, care folosește apă de robinet și un curent de intensitate mică și care tratează această problemă de transpirație excesivă la mâini și la picioare. Una dintre cele mai eficiente metode de tratament a transpirației excesive este injectarea cu toxină botulinică. Prin acest tratament noi blocăm undeva la 10 cm, maxim 20, dacă este o axilă voluminoasă, din cei 2 m prin care noi perspirăm tot timpul. Procedura este una foarte simplă, durează undeva la 15 min, în axilă nu este dureroasă, se aplică cremă anestezică și ne oferă o eficiență între 6 luni și un an. O altă procedură mai modernă folosește ultrasunete, practic energie electromagnetică pentru a distruge definitiv glandele sudoripare. Este un aparat special conceput pentru așa ceva. Oferă o soluție pe termen lung, nu de doar 6 luni sau un an .”, a precizat specialistul în domeniu.  

Stil de viață și remedii naturale

Citește și: Leacuri bătrânești pentru transpirație. Învață de la bătrâni remediile naturale și tradiționale pentru combaterea transpirației!

Citește și: Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: "Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial- stirilekanald.ro

Transpirația excesivă la femei. Cauze, tratamente și sfaturi pentru a o controla eficient [Sursa foto: freepik]

În cazul transpirației excesive, igiena este un factor foarte important de care fiecare dintre noi trebuie să ținem cont. Astfel, este esențial să avem o igienă adecvată, să păstrăm zona unde se manifestă transpirația excesivă curată și în cazul în care suntem predispuși la alte afecțiuni, să folosim produse adecvate, care să nu înfunde glandele respective.

E important ca dacă avem o predispoziție de a face foliculită sau noduli la nivelul subrațului, să folosim antipersirante sub formă de spray, cât mai ușoare astfel încât să nu înfundăm aceste glande sau chiar toxină botulinică .”, a precizat specialistul în domeniu.  

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi și recomandări de la specialiști în domeniul sănătății, frumuseții și stilului de viață.

 



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Cât durează eliminarea unei pietre de la rinichi. Durata și etapele eliminării pietrelor renale din rinichi

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte