Pentru a fi sanatos, este important sa inlocuim lichidele pe care le pierdem prin transpiratie, respiratie si urina consumand apa din belsug.
Insa, expertii avertizeaza ca ar trebui sa o lasam mai usor cu hidratarea, mai ales daca observam ca transpiram excesiv.
Potrivit profesorului Mark Whiteley, chirurg la o clinica din Londra, obiceiul de a bea foarte multa apa a dus la o crestere alarmanta a cazurilor de hiperhidroza (transpiratie abundenta).
„Majoritatea pesoanelor care se prezinta la clinica sunt de parere ca ar trebui sa li se indeparteze glandele sudoripare pentru a scapa definitiv de aceasta problema jenanta, insa adeseori se intampla ca un simplu gest, cum ar fi reducerea cantitatii de lichide consumate, sa rezolve aceasta afectiune”
Vedem, citim si auzim in jurul nostru ca ar trebui sa bem cel putin 2-3 litri de apa pe zi, ceea ce este complet fals din punct de vedere medical. In mod normal, nu avem nevoie de mai mult de 1,5 litri de apa zilnic. O cantitate mai mare de lichide introduse in corp presupune un stres asupra rinichilor, care trebuie sa elimine acest exces, prin urmare apare fenomenul de transpiratie abundenta.
Specialistii recomanda consumul a 1,6 litri de apa zilnic, in cazul femeilor, si doi litri de apa, in cazul barbatilor. Cu toate acestea, cantitatea de lichide recomandate poate varia in functie de stilul de viata al fiecarei persoane si de anotimp. De exemplu, atunci cand o persoana face sport zilnic, este recomandat un consum mai mare de apa.
Sursa: Csid.ro
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro