Tratament pentru acnee. Cele mai eficiente tratamente pentru acnee pe care meriți să le încerci!

Tratament pentru acnee. Cele mai eficiente tratamente pentru acnee pe care meriți să le încerci!
Tratament pentru acnee

Acneea este o afecțiune cu care se confruntă o mulțime de oameni. Nu doar că tenul nostru suferă schimbări negative dacă avem această problemă, ci și psihicul. De cele mai multe ori, oamenii cu acnee devin anxioși din cauza faptului că le este rușine să mai iasă în societate sau pur și simplu sunt extrem de nemulțumiți atunci când se uită în oglindă.

În cadrul unui interviu, doctorul dermatolog Alin Nicolescu, a explicat cum putem trata acneea, astfel încât să avem rezultate, iar tenul nostru să aibă un aspect sănătos și ferm.

Tratarea corectă a tenului

trucuri pentru acnee
Trucuri pentru tratarea acneei[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Cum tratăm bolile de piele provocate de stres

Cel mai important sfat este că atunci când tenul nu este în regulă, trebuie să apelăm la un doctor specialist.

De asemenea, este imposibil ca acneea să treacă într-o perioadă scurtă de timp. Așadar, este esențial să avem răbdare și să urmăm tratamentul recomandat de medic, cu strictețe.

„Trebuie să înțelegem că dacă medicul ne spune să facem tratament trei luni, chiar dacă două luni nu vezi mare lucru, trebuie să te ții de el. Tratamentul are două componente majore: întreținerea zilnică a tenului, care este foarte importantă și are și componenta medicamentoasă.

Nu merge una fără cealaltă. Un tratament medicamentos singur este greu de tolerat, pentru că ingredientele din cremele respective au și efecte mai puțin neplăcute. De exemplu, se usucă foarte rău pielea. Trebuie să înțelegem că așa trebuie să se întâmple.”, a declarat medicul.

Cât de importantă este igiena tenului

Tratament acnee
Cum să îți păstrezi tenul frumos[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Tenul are nevoie de o rutină constantă, indiferent că ne confruntăm cu probleme mai serioase sau minore. Dermatologul a precizat că de cele mai multe ori, tratamentele pentru combaterea acneei produc uscăciunea tenului. Așadar, tenul trebuie să beneficieze și de o rutină pentru hidratare.

„Am nevoie de o cremă care să îmi curețe tenul, să îmi iau din seboree, din uleiul acela pe care îl vedem pe față, să îmi calmeze puțin procesul infecțios, astfel încât să întrerup de la primul moment dezvoltarea acneei.

Curățarea nu funcționează doar ca igienă, ci pregătește terenul pentru tratament. Când reușim să combinăm un antibiotic cu un retinoid, deja avem un efect suplimentar. Antibioticul merge pe inflamație.”, a precizat dermatologul.

Cu toate că există mituri cum că femeile care se confruntă cu acnee nu au voie să se machieze, doctorul Alin Nicolescu a demontat acest zvon. Totuși, persoanele care au astfel de probleme, trebuie să aibă foarte mare grijă ce produse aplică pe față, în special când vine vorba de fond de ten și pudră.

Nu este recomandată folosirea unor produse ce au ca scop matifierea, fiindcă vor încărca și mai rău tenul.

„Ne putem machia, dar trebuie să avem și acolo atenție ce produse folosim. Trebuie să folosim produse care permit tenului să respire. Dacă folosim un fond de ten, trebuie să folosim ceva mai fluid, mai lejer, ca să lăsăm porii să respire.”, a mărturisit specialistul.

Cât de importantă este alimentația

cum scapi de cosuri
Cum scapi de coșuri[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Totul despre tenul acneic. Ce trebuie să facem

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Acneea poate fi provocată sau stimulată și din interiorul organismului. Concret, o alimentație bazată pe lactate și zahăr va contribui la accentuarea problemelor de acest tip. Medicul a precizat cât de important este să fim atenți la ceea ce mâncăm, atunci când ne confruntăm cu acnee.

„Dieta poate să stimuleze o seboree, niște germeni în plus. Cel mai acneigen aliment este laptele. Se pot consuma lactate fermentate, dar laptele și lactatele clasice, nu. Mâncarea de tip fast food, sucurile acidulate, dulciurile, produsele foarte condimentate, nu ajută.”, a declarat dermatologul.

Chiar dacă am urmat un tratament și am scăpat de acnee, este important de știut că această afecțiune are mai multe etape și trebuie ținută sub control.

„Ingredientele cu antibiotic nu se recomandă mai mult de trei luni de zile. Acneea este o boală cronică ce trebuie controlată. Vara este mai bine, toamna și iarna este mai rău. Este important să folosim fotoprotecție dimineața.”, a specificat specialistul.

cum tratezi acneea corect
Cum tratezi acneea corect[Sursa foto: Freepik]



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Curățarea tenului în profunzime. Pas cu pas spre o piele impecabilă!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies