Varicele apar intre 20-40 ani, fiind mai frecvente la femei. Se recomanda ceaiuri, comprese, apiterapie, gimnastica medicala si tratament fizio-balnear.
Un prim remediu sunt frunzele de varza, care, aplicate pe varice, au actiune decongestionata. Mai sunt indicate si in senzatiile de gambe grele. Se aplica 2-3 straturi de frunze proaspete, usor zdrobite, care se tin sub comprese toata noaptea. Se leaga fara a se strange prea tare.
Argila este un alt remediu impotriva varicelor. Amestecata cu apa pana se obtine o pasta moale, se aplica pe partile bolnave unde se tine 3 ore.
Se indeparteaza daca apare senzatia de frig sau durere. Foarte eficient este si otetul de mere. Acesta se aplica seara si dimineata pe zona varicoasa. Se maseaza usor cu palma, de la genunchi pana la degetul mare de la picior. Intern, se iau cate doua lingurite de otet de mere intr-un pahar cu apa.
Un tratament excelent pentru varice este urmatorul decoct: frunze si fructe de paducel, frunze si fructe de afin, frunze de urzica, papadie, scoarta de salcie, flori de sulfina si talpa gastei.
Din acest ceai se beau 1-2 litri pe zi. Apiterapia recomanda un preparat din 600 ml suc de ceapa rosie plus 300 grame miere de salcam. Se stoarce ceapa maruntita si se strecoara prin tifon. Se adauga mierea si se amesteca bine. Se pastreaza la frigider.
Se iau cate 50 grame, inainte sau dupa mesele principale, timp de o luna. Dupa o pauza de o luna, tratamentul se poate repeta, pana la disparitia varicelor.
Preparatul este contraindicat in gastritele hiperacide si ulcerele de stomac si duoden.
Nu uitati de regimul alimentar. Beti multe sucuri, in special de lamaie, luati laxative usoare si consumati cat mai multe legume si fructe.
Sursa: Efemeride.ro
Un prim remediu sunt frunzele de varza, care, aplicate pe varice, au actiune decongestionata. Mai sunt indicate si in senzatiile de gambe grele.
Se aplica 2-3 straturi de frunze proaspete, usor zdrobite, care se tin sub comprese toata noaptea. Se leaga fara a se strange prea tare.
Argila este un alt remediu impotriva varicelor. Amestecata cu apa pana se obtine o pasta moale, se aplica pe partile bolnave unde se tine 3 ore. Se indeparteaza daca apare senzatia de frig sau durere. Foarte eficient este si otetul de mere. Acesta se aplica seara si dimineata pe zona varicoasa.
Se maseaza usor cu palma, de la genunchi pana la degetul mare de la picior. Intern, se iau cate doua lingurite de otet de mere intr-un pahar cu apa.
Un tratament excelent pentru varice este urmatorul decoct: frunze si fructe de paducel, frunze si fructe de afin, frunze de urzica, papadie, scoarta de salcie, flori de sulfina si talpa gastei. Din acest ceai se beau 1-2 litri pe zi.
Apiterapia recomanda un preparat din 600 ml suc de ceapa rosie plus 300 grame miere de salcam. Se stoarce ceapa maruntita si se strecoara prin tifon. Se adauga mierea si se amesteca bine. Se pastreaza la frigider.
Se iau cate 50 grame, inainte sau dupa mesele principale, timp de o luna. Dupa o pauza de o luna, tratamentul se poate repeta, pana la disparitia varicelor. Preparatul este contraindicat in gastritele hiperacide si ulcerele de stomac si duoden.
Nu uitati de regimul alimentar. Beti multe sucuri, in special de lamaie, luati laxative usoare si consumati cat mai multe legume si fructe.
Sursa:
Efemeride.ro Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro
Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro