Tratamente naturiste cu frunze de nuc. Strabunicele nostre le foloseau pe toate pentru că aveau credinţă in puterea naturii

Tratamente naturiste cu frunze de nuc. Strabunicele nostre le foloseau pe toate pentru că aveau credinţă in puterea naturii
Tratamente naturiste cu frunze de nuc. Strabunicele nostre le foloseau pe toate pentru că aveau credinţă in puterea naturii

Nucul este o adevărată farmacie naturală, în scop terapeutic putându-se utiliza aproape totul: frunzele, fructele, cojile verzi care cad toamna îndată ce fructele s-au copt. Frunzele de nuc îşi dovedesc şi ele eficienţa în combaterea unor afecţiuni, ajută la încetinirea îmbătrânirii celulare, iar extern se folosesc în dermatoze şi contra căderii părului.

Tratamente naturiste cu frunze de nuc. În bolile de piele

În tratamentul dermatozelor, furunculozelor, ulcerului varicos, pruritului, acneei juvenile, cele mai recomandate sunt comprese cu decoct concentrat.

Pentru persoanele cu ten gras pot fi de mare ajutor frunzele de nuc. Decoctul din frunze de nuc reglează producţia de sebum, calmează iritaţiile şi roşeaţa. Se adaugă 4 linguri de frunze uscate de nuc la 250 ml de apă clocotită şi se lasă la infuzat 10 minute.

Soluţia se lasă la răcit şi se aplică pe ten.

Băile generale cu frunze de nuc se fac pentru tratarea bolilor de piele, eczeme, urticarie, răni purulente, furuncule. Paralel, se bea zilnic, măcar o cană de ceai de frunze uscate. Apă din cadă nu trebuie să treacă de mijloc, când se stă şezut în cadă, şi să nu dureze mai mult de 15 minute.

Frunzele de nuc au şi proprietăţi cicatrizante foarte bune şi dispun de o puternică acţiune antioxidantă ce luptă împotriva îmbătrânirii celulare.

De asemenea, decoctul de frunze de nuc poate fi folosit pentru a trata arsurile solare.

citeste continuarea pe pagina urmatoare >>>

 



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

"Mor, tati! Mor!" Cuvintele încrâncenate ale unei fetiţe de 6 ani care au şocat o lume întreagă

”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Ionel Ganea, fostul atacant al naționalei României, cercetat de polițiști după ce a bătut un vecin. Motivul scandalului

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru: Ce să bei seara ca să ai parte de un somn odihnitor

Gagea, pus la zid de Alexandra după schimbul de replici cu Julia. Ce a avut bruneta să-i reproșeze: „Poți, te rog, pe viitor să...”

Orașul din România care i-a impresionat pe britanici! „Mica Vienă” i-a cucerit pe străini cu prețurile mici și peisajele de basm


Cookies