Ouale de prepelita, desi sunt de doua ori mai mici decat ouale de gaina, au o valoare nutritionala de patru ori mai mare decat acestea.
Iata de ce sunt folosite cu succes in tratamente naturiste. Consumate fierte sau crude, ouale de prepelita aduc o serie de beneficii organismului, de aceea sunt recomandate in tratarea diverselor afectiuni sau pentru mentinerea starii de sanatate.
Continutul nutritional al oualor de prepelita, precum si beneficiile terapeutice ale acestora sunt prezentate, in cadrul interviului, de doamna Livia Nena, biolog cu specializare in nutritie.
Livia Nena, biolog–nutritionist: Desi sunt mai mici decat ouale de gaina, ouale de prepelita contin cantitati de la 5 pana la 15 ori mai mari de vitamine si minerale esentiale, precum fosfor, fier, vitamina B1 si B2.
Fata de oul de gaina, oul de prepelita contine:
Apa – 75%, oul de de gaina – 74%;
Lipide – 11% (este mai sarac in lipide), oul
Proteine – 13,7%, oul de gaina – 12,7%.
Prin urmare, oul de prepelita este mai proteic.
Vitamina A – 550 UI, oul de gaina – 450 UI;
Calciu – 64 mg, oul de gaina – 51 de mg.
Deci, iata ca, oul de prepelita este cu mult mai nutritiv decat oul de gaina.
De asemenea, oul de prepelita contine:
colesterol – 423 mg;
fier – 1,8 mg,/per ou;
magneziu- 1,3 mg/per ou;
potasiu – 134 mg/per ou.
Prin urmare, datorita concentratiei mari de substante nutritive, oul de prepelita este indicat si se adreseaza, in special, terapeuticii naturale.
Ce beneficii aduc ouale de prepelita organismului, prin consumul lor?
Citeşte mai mult despre tratamente naturiste cu oua de prepelita.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro