In medicina holistica traditionala, ghimbirul este adesea folosit in tratamentul diferitelor afectiuni, care variaza de la greata la durere.
Ghimbirul are proprietatea de a reduce greata si varsaturile, dar asta nu e tot.
Lista beneficiilor oferite de acest condiment pare a fi fara de sfarsit. Timp de mai mult de 2000 de ani, chinezii au utilizat ghimbirul pentru a trata greata, afectiunile digestive, artrita, precum si afectiunile cardiovasculare.
Ghimbirul, cel mai versatil condiment cunoscut, are proprietatea de a reduce inflamatia cronica, durerea si migrenele. De asemenea, este benefic si in tratamentul ulcerului, gutei si diabetului. Ghimbirul contine gingerol si sogaol, acestia fiind compusii activi care-i ofera uimitoarele sale puteri tamaduitoare.
Bere de ghimbir (fara alcool) – Tratament pentru inflamatii cronice, durere si migrene
Ingrediente
• 250 de grame de ghimbir proaspat tocat marunt
• 500 de ml de apa
• Miere
• Apa carbogazoasa
• Sucul de la 1 lime
Mod de
Se pune la fiert intreaga cantitate de apa (500ml). Cand apa a inceput sa fiarba, se adauga ghimbirul. Se reduce focul la minim si se mai lasa amestecul la fiert timp de 3-4 minute. Apoi, se ia de pe foc si se strecoara.
Bautura se serveste astfel: 1 parte sirop de ghimbir si 3 parti de apa carbogazoasa. Se serveste cu gheata si se indulceste dupa gust cu miere.
Sursa: e-dimineata.ro
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro