Osteoporoza este o boala ce afecteaza de obicei femeile aflate in perioada menopauzei sau post-menopauza, desi utilizarea steroizilor si varsta inaintata pot provoca osteoporoza si in randul barbatilor.
Diagnosticarea osteoporozei se poate face prin analizarea unor simptome precum leziuni osoase suspecte, pierdere de inaltime si durerile de spate inexplicabile ar trebui discutate cu medicul dumneavoastra.
Diagnosticarea osteoporozei se face printr-o examinare ce poate implica mai multe etape care prezic inclusiv riscurile fracturilor viitoare.
Coada calului are efect uimitor impotriva osteoporozei
Coada calului este capabila sa absoarba din pamant minerale precum siliciul,care nu se regaseste in alte plante.
Un studiu realizat de Centrul medical al Universitatii din Maryland a constatat ca la femeile cu osteoporoza care au luat 270 mg de extract de coada calului timp de un an, s-a imbunatatit densitatea osoasa. Alte studii clinice mai mici sugereaza ca siliciul din coada calului poate ajuta la o absorbtie si la o utilizare mai buna a calciului in organism si poate grabi vindecarea fracturilor osoase, poate consolida tesuturile conjuctive si articulatiile, si mai ales ajuta la cresterea densitatii osoase.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Activitatea antiinflamatorie a acestei plante poate ajuta la ameliorarea artritei reumatoide. Prin urmare, consumul de extract de coada calului impreuna cu un supliment de calciu poate fi benefic pentru osteoporoza, artrita si alte afectiuni cauzate de densitatea osoasa redusa. Este indicat ca sa se opreasca consumul de coada calului timp de o saptamana dupa fiecare luna de tratament.
Cu rol preventiv, pana la aparitia osteopeniei – faza incipienta a osteoporozei –, femeile la menopauza sunt sfatuite de medic sa recurga la administrarea unei combinatii de tinctura de coada-calului, extract din mladite de zmeur si extract din merisor. Din tinctura de coada-calului se administreaza cate 40 de picaturi de doua ori pe zi, iar din celelalte, cate o doza, echivalentul a 50-60 de picaturi, in fiecare dimineata, timp de trei luni.
Preparare si administrarea corecta
Ca tratament in caz de osteoporoza, coada-calului se poate folosi fie sub forma extract care se gaseste in unele farmacii, de infuzie sau de tinctura (care este mai
Acest remediu se administreaza de doua ori pe zi, timp de trei luni.
Pulberea de coada-calului se obtine prin macinarea plantei uscate, se administreaza de 3- 4 ori pe zi cate o lingurita, fiind bine tolerata de organism in tratamente de lunga durata si eficienta in: tratarea hemoragiilor, anemiilor posthemoragice, consolidarea oaselor si dintilor, prevenirea si tratarea bolilor cardio-vasculare.
Maceratul la rece: se obtine prin adaosul intr-un litru de apa a 4- 6 linguri de pulbere de coada calului si se lasa la infuzat de seara pana dimineata; se consuma apoi pe parcursul intregii zile; are actiune diuretica, elimina surplusul de apa din tesuturi, detoxifica organismul.
Citeste continuarea pe: www.frunza-verde.ro