Asa cum bine stiti, pepenele se consuma crud, pe stomacul gol, nicidecum dupa masa.
Insa, daca de exemplu, aveti prea mult pepene in frigider şi nu mai aveti pofta sa-l consumati ca atare, va puteti pregati un smoothie din pepene adaugand şi alte fructe sau
condimente (capsuni, zmeura, menta, ghimbir).Beneficiile pepenelui rosu
-hidrateaza si remineralizeaza, datorita continutului sau ridicat de apa;
-rol antioxidant datorita licopenului pe care-l contine;
-este ideal pentru scadea in greutate;
-ajuta la curatarea organismului de toxine
-stimuleaza diureza
Astazi insa va provoc la o reteta inedita: gazpacho exotic de pepene rosu!
Ingrediente:
-750 g de pepene rosu (miez)
-250g rosiii coapte
-o jumatate de catel de usturoi
-o bucata de ardei rosu
-o jumatate de ceapa
-o lingurita de otet de mere
-un pahar de apa (depinde cat de consistent va place)
-4 linguri de ulei de masline
-1 varf de sare
Amestecam toate ingredientele in blender, mai putin uleiul. Acesta il adaugam la sfarsit, putin cate putin. Inainte de a servi gazpacho-ul exotic de pepene, il lasam la frigider cel putin 1 ora, pentru a se raci. Se consuma rece. Inainte de servire, putem adauga şi 2 sau 3 cuburi de gheata.
Sursa: Oanacuzino.ro
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro