Daca iti plac pastele, aceasta reteta poate deveni preferata ta. Este usor de preparat, sosul este light iar busuiocul completeaza perfect lista aromelor delicioase!
Ingrediente:
1 pachet de ravioli cu branza
2 rosii decojite
100 g rosii uscate in ulei de masline
40 g unt
4 catei de usturoi tocati
30 g faina
250 ml lapte
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
70 ml smantana
Sare, piper, chili
40 g parmesan ras
Busuioc proaspat, taiat marunt
Mod
Rosiile uscate in ulei de masline pot fi pregatite din timp. Le puteti folosi si la alte retete daca faceti o cantitate mai mare si le pastrati in borcane. Taiati rosiile in jumatate si aszati-le intr-o tava in care ati pus folie de aluminiu in prealabil. Rosiile trebuie asezate cu miezul in sus. Presarati peste acestea sare, piper, busuioc si putin zahar. Stropiti rosiile cu ulei de masline si cu usturoi zdrobit.
Aduceti la fierbere ravioli intr-o oala cu apa.
Puneti rosiile uscate in ulei de masline intr-un blender si mixati pana cand acestea sunt bine maruntite.
Intr-o tigaie mare, topiti untul si adaugati usturoiul maruntit. Amestecati pentru 1 minut si apoi adaugati faina. Amestecati constant timp de 1 minut. In timp ce amestecati adaugati pe parcurs si laptele si smantana.
Puneti in tigaie alaturi de restul sosului si rosiile uscate. Presarati sare, piepr si chili dupa gust.
Sosul trebuie sa devina gros. Adaugati apoi parmezanul si rosiile decojite si taiate marunt. Amestecati pana cand branza este topita. Daca este cazul, mai adaugati lapte.
Ravioli se servesc cu sosul cald. Presarati busuiocul proaspat deasupra.
Sursa www.cookingclassy.com