Ne-a plouat in gura de pofta cand am gasit reteta asta si iti garantam ca o vom face acasa pentru ca e prea simpla:
Ingrediente
1kg zahar
250ml apa
1 lingura esenta rom
½ lingurita praf de portocala
250 g margarina Rama+ putin pt. uns tava
500g lapte praf
100g cacao
100g fulgi din orez brun expandat
Mod de preparare
Separat intr-un bol incapator, amestecam foarte bine, laptele praf cu cacaoa si la final cu fulgii.
Ungem o tava sau forma cu margarina si o lasam la o parte.
Punem apa impreuna cu esentele si zaharul, intr-o craticioara, la foc mic, cam 10-15’, pana se topeste zaharul si siropul da cateva clocote. Intre timp, taiem cubul de margarina in bucatele si le adaugam in siropul de zahar. Amestecam si lasam pe foc sa fiarba incet, 5-7’ pana se topeste toata margarina.
Luam cratita de pe foc si asa fierbinte, turnam siropul, peste amestecul din bol si omogenizam totul rapid si foarte bine, dupa care rasturnam continutul in tava unsa.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Sursa: culinar.ro