Preparatele japoneze cunoscute la nivel international drept sushi au devenit o moda, iar micile rulouri de orez cu peste crud, fructe de mare, legume sau fructe se gasesc in restaurante din toate marile orase, devenind mai degraba o mancare urbana, decat un preparat traditional nipon.
Potrivit specialistilor de la My Sushi, preparatul de orez invelit in alge de mare prezinta o serie de benificii pentru sanatate, scrie MEDIAFAX.
Preparatele de tip sushi contin cantitati scazute de colesterol, atat orezul, cat si pestele sau legumele folosite continand putine calorii. Algele marine comestibuile, cunoscute de iubitorii de sushi sub numele de "nori", folosite la impachetarea rulourilor de orez, contin iod, magneziu, calciu si fier.
Sushi este mancat, de obicei, alaturi de felii de ghimbir murat, care este un antiseptic natural. Sosul de soia si pasta verde foarte picanta numita "wasabi" au proprietati antioxidante si sunt bogate in proteine si fier.
Preparatele sushi cu peste crud sunt benefice datorita continutului mare de acizi grasi Omega 3, compusi despre care o serie de stud
Potrivit specialistilor de la My Sushi, preparatul de orez invelit in alge de mare prezinta o serie de benificii pentru sanatate, scrie MEDIAFAX.
Preparatele
de tip sushi contin cantitati scazute de colesterol, atat orezul, cat si pestele sau legumele folosite continand putine calorii. Algele marine comestibuile, cunoscute de iubitorii de sushi sub numele de "nori", folosite la impachetarea rulourilor de orez, contin iod, magneziu, calciu si fier.
Sushi este mancat, de obicei, alaturi de felii de ghimbir murat, care este un antiseptic natural. Sosul de soia si pasta verde foarte picanta numita "wasabi" au proprietati antioxidante si sunt bogate in proteine si fier.
Preparatele sushi cu peste crud sunt benefice datorita continutului mare de acizi grasi Omega 3, compusi despre care o serie de stud
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro