„Trebuie să pui pe masă boabe de două ori pe săptămână.” Mihaela Bilic, totul despre conservele din comerț. Ce părere are specialista în nutriție despre aceste produse
Diana Puiu29 februarie 2024Actualizat: 18 iunie 2024, 20:09
Mihaela Bilic a povestit despre conservele de fasole și mazăre și felul în care pot ajuta acestea în bucătărie.
Mihaela Bilic, cunoscutul medic nutriționist, oferă de fiecare dată sfaturi în materie de alimentație sănătoasă, dar și cum ne putem ajuta de anumite trucuri în bucătărie.
“Este un lucru care previne risipa alimentară.” Doctorul Mihaela Bilic, despre mâncarea la conservă
Mihaela Bilic a povestit, în cadrul emisiunii realizată de Cătălin Măruță, despre importanța conservelor de fasole și mazăre și cum ne pot acestea ușura timpul petrecut în bucătărie.
Mihaela Bilic a mai povestit și despre faptul că alimentele la conservă își păstrează mult mai bine proprietățile și putem chiar și noi să conservăm anumite alimente pe care să le păstrăm în acest fel. „Foarte multă lume spune că nu face mâncare de fasole, că balonează sau e greu de fiert, dar uitați la conservă, fasolea este deja fiartă și nu mai este vorba de balonare. Avem și cantitatea mică și nu mai vorbim de risipă alimentară.
Pentru că în momentul în care vrei să faci o oală de ciorbă cu fasole și pun 3 kilograme de fasole, atunci trebuie să am niște mâncăcioși la masă. Dacă ești o singură persoană, trebuie să pui pe masa boabe de două ori pe săptămână. Iar dacă nu am avea conservele, nu am mai face deloc mazăre sau fasole. Dacă te uiți pe ingrediente, conserva are apă, sare, fasole. Conservarea nu are nevoie de alte ingrediente. Dacă noi luăm ciorba sau tocana, o punem în cutie la sigilat și la fiert, poate să stea pe raft, în cămară, ani de zile. Este un lucru care previne risipa alimentară.”, a spus doctoral Mihaela Bilic.
Mihaela Bilic, despre roșiile păstrate la conservă
Mihaela Bilic a mai spus și de ce anume bucătarii nu folosesc roșii proaspete în mâncare. “O altă variantă ar fi să punem la congelator, dar acolo ar trebui să consume curent electric. Niciun bucătar nu pune roșiile proaspete în mâncare, pentru că acest sos de roșii sau bulion din conserve este mult mai bogat în nutrienți decât roșia proaspătă. Roșia, prin zdrobire, amestecare și fierbere, își păstrează culoarea.”, a mai spus Mihaela Bilic.