Trebuie sa stii asta! Uite ce cred barbatii cu adevarat despre machiaj!

Trebuie sa stii asta! Uite ce cred barbatii cu adevarat despre machiaj!
Trebuie sa stii asta! Uite ce cred barbatii cu adevarat despre machiaj!

De multe ori pierdem ore intregi in fata oglinzii, incercand tehnici care mai de care mai complexe, si cheltuim sume enorme de bani pe cosmetice, ca sa fim mai atragatoare pentru sexul opus.

 

Dar s-ar putea ca procedeul nostru sa dea gres, caci, conform unor studii recente, majoritatea barbatilor prefera un look mai natural. Studiul, publicat in "The Quarterly Journal of Experimental Psychology", a testat reactia a 44 de participanti la vizualizarea unor poze cu chipuri feminine in diverse stagii ale procesului de machiaj. Pozele infatisau domnisoare machiate de la foarte natural la foarte intens (de seara, de petrecere). Observatorii au putut sa vizioneze pozele sortate in ordine crescatoare (in functie de cantitatea de machiaj) si sa o aleaga pe cea care li se parea mai atragatoare.
La acest studiu au participat un numar egal de femei si barbati, iar rezultatele au fost surprinzatoare.
Aparent, femeile sunt cele care prefera ca membrele aceluiasi sex sa fie machiate mai intens, in timp ce barbatii aleg un chip mai natural, cu un machiaj subtil. În medie, femeile prefera sa vada chipuri cu 30% mai mult machiaj decat barbatii. Asta ar putea explica o latura complexa a presiunii sociale la care ne supunem zilnic, prin conventia machiajului! Rezultatele au fost cu atat mai surprinzatoare cu cat, chestionati asupra subiectului, multi au declarat ca look-urile finale,
cele de seara, sunt prea intense si nu foarte atragatoare. Concluzia vine in confirmarea unui trend recent, pe care s-a pus mare accent toamna acesta! Si anume, acela al naturaletii.
Deci, contrar parerii generale, chipul natural este mai atragator decat cel cu machiaj excesiv!
Sursa: ZiarulRing.ro

Dar s-ar putea ca procedeul nostru sa dea gres, caci, conform unor studii recente, majoritatea barbatilor prefera un look mai natural.

Studiul, publicat in "The Quarterly Journal of Experimental Psychology", a testat reactia a 44 de participanti la vizualizarea unor poze cu chipuri feminine in diverse stagii ale procesului de machiaj. Pozele infatisau domnisoare machiate de la foarte natural la foarte intens (de seara, de petrecere). Observatorii au putut sa vizioneze pozele sortate in ordine crescatoare (in functie de cantitatea de machiaj) si sa o aleaga pe cea care li se parea mai atragatoare.
La acest studiu au participat un numar egal de femei si barbati, iar rezultatele au fost surprinzatoare. 

Aparent, femeile sunt cele care prefera ca membrele aceluiasi sex sa fie machiate mai intens, in timp ce barbatii aleg un chip mai natural, cu un machiaj subtil. În medie, femeile prefera sa vada chipuri cu 30% mai mult machiaj decat barbatii. Asta ar putea explica o latura complexa a presiunii sociale la care ne supunem zilnic, prin conventia machiajului! Rezultatele au fost cu atat mai surprinzatoare cu cat, chestionati asupra subiectului, multi au declarat ca look-urile finale, cele de seara, sunt
prea intense si nu foarte atragatoare. Concluzia vine in confirmarea unui trend recent, pe care s-a pus mare accent toamna acesta! Si anume, acela al naturaletii. 

Deci, contrar parerii generale, chipul natural este mai atragator decat cel cu machiaj excesiv!

Sursa: ZiarulRing.ro

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

 



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies