In anotimpul cald, niciun desert nu poate fi mai savuros ca o inghetata racoritoare, iar pe langa faptul ca este un rasfat pentru papilele gustative, inghetata are si numeroase beneficii asupra sanatatii.
Are un indice glicemic scazut
Acest lucru inseamna ca se poate folosi si in dieta si ca reduce din senzatia de foame dupa consum. Zaharul se elibereaza lent din compozitia acesteia, iar senzatia de satietate dureaza mai mult decat in cazul unui aliment cu indice glicemic crescut. Datorita absorbtiei lente, furnizeaza treptat organismului nutrientii necesari intr-o formula usoara si echilibrata, care satisface atat dorinta de dulce cat si nevoia de energie.
Calciu si magneziu
Potrivit nutritionistilor, inghetata calmeaza sistemul nervos, inlatura cu usurinta stresul cotidian, datorita continutului bogat in calciu si magneziu. Gustul delicios si consistenta cremoasa stimuleaza o zona speciala din creier si actioneaza asupra centrilor placerii, contribuind la eliberarea de endorfina. Laptele, un ingredient important care se regaseste in inghetata, contine aminoacidul L-triptofan, un tranchilizant natural care relaxeaza sistemul nervos si ia parte la sinteza serotoninei, supranumita si „hormonul fericirii”.
Mai mult, triptofanul ajuta organismul sa asimileze vitamina B3, necesara pentru functionarea optima a sistemului nervos.
Citeste mai multe aici.
Are un indice glicemic scazut
Acest lucru inseamna ca se poate folosi si in dieta si ca reduce din senzatia de foame dupa consum. Zaharul se elibereaza lent din compozitia acesteia, iar senzatia de satietate dureaza mai mult decat in cazul unui aliment cu indice glicemic crescut.
Datorita absorbtiei lente, furnizeaza treptat organismului nutrientii necesari intr-o formula usoara si echilibrata, care satisface atat dorinta de dulce cat si nevoia de energie.
Calciu si magneziu Potrivit nutritionistilor, inghetata calmeaza sistemul nervos, inlatura cu usurinta stresul cotidian, datorita continutului bogat in calciu si magneziu. Gustul delicios si consistenta cremoasa stimuleaza o zona speciala din creier si actioneaza asupra centrilor placerii, contribuind la eliberarea de endorfina.
Laptele, un ingredient important care se regaseste in inghetata, contine aminoacidul L-triptofan, un tranchilizant natural care relaxeaza sistemul nervos si ia parte la sinteza serotoninei, supranumita si „hormonul fericirii”. Mai mult, triptofanul ajuta organismul sa asimileze vitamina B3, necesara pentru functionarea optima a sistemului nervos.
Citeste mai multe aici. Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro