Mentinerea colesterolului in limite normale este o conditie esentiala pentru prevenirea aparitiei unor boli precum cele cardiovasculare.
Nivelul ridicat al acestuia este, printre altele, rezultatul unei alimentatii defectuoase, bazate pe grasimi saturate in exces si a lipsei de exercitii fizice.
Papadia este considerata o planta medicinala cu multiple efecte benefice asupra sanatatii: adjuvant in boli de rinichi, stomac (gastrita), inflamatii, diverse afectiuni ale pielii. In afara de aceste proprietati, ceaiul de papadie este un remediu excelent pentru scaderea colesterolului datorita proprietatilor diuretice si efectului hepatoprotector ce favorizeaza eliminarea toxinelor din organism.
Ciulinii, da, este vorba despre acele plante spinoase, cu flori de culoare rosu-movuliu, ce cresc in locuri necultivate si pe care oamenii din zonele rurale le cunosc sub numele de scaieti. Se gasesc in farmacii si plafare, ajutand atat la scaderea colesteroului rau, cat si la producerea din colesterolului bun.
Ceaiul alb obtinut din muguri albi si frunze tinere, mai putin procesat comparativ cu alte tipuri de ceai, este si el o solutie eficace in lupta cu ceea ce numim “colesterol rau”, fiind bogat in catechine. Catechinele reprezinta substante de natura polifenolica cu proprietati antioxidante pe care le mai regasim si in mure, zmeura, cacao ori cirese. Pentru maximizarea rezultatelor, ceaiul alb se infuzeaza in 15-20 de minute si se consuma dupa ce ati mancat.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro