Trei deficiente care-ti pot afecta calitatea vietii si remediile lor

Trei deficiente care-ti pot afecta calitatea vietii si remediile lor
Trei deficiente care-ti pot afecta calitatea vietii si remediile lor

La baza oricarei probleme de sanatate sta, de obicei, o deficienta care compromite functionarea adecvata a corpului sau o toxicitate acumulata in organism.

Cu metode de agricultura deficitare, produse ultraprocesate si prost absorbite, precum si cu prea multa mancare gatita, nu e de mirare ca organismul ramane fara mineralele esentiale si alti agenti vitali.

Desi fiecare persoana are propriile deficiente dobandite printr-un stil de viata specific si anumite obiceiuri, iata 3 dintre cele mai raspandite deficiente intalnite in, care, odata remediate, au efecte uimitoare asupra starii generale de sanatate.

Vitamina D- este deseori denumita vitamina soarelui, dar este in esenta un hormon neuro-regulator.

Este foarte importanta in prevenirea cancerului, amelioreaza depresia, intareste oasele, stimuleaza functia creierului, imbunatateste starea generala a sanatatii si multe altele.

Din pacate, zona geografica, stilul de viata, precum si obiceiurile alimentare fac dificila absorbtia unui nivel adecvat de vitamina D. Iata cativa factori ce duc la diminuarea absorbtiei acestei vitamine:

– Daca locuiesti intr-o zona unde ai soare mai putin de 9 luni de zile pe an
– Daca lucrezi si te joci in casa in prima parte a zilei
– Daca aplici crema solara inainte de expunerea solara
– Daca ai o

alimentatie saraca in alimente ce contin vitamina D

Aceasta deficienta poate duce la diverse probleme de sanatate, precum astm, depresie, boli cardiace, presiune arteriala ridicata, artrita reumatoida, scleroza multipla, cancer, boli periodontale si diabet.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Iata cum poti remedia deficienta de vitamina D:

– Opteaza pentru alimente bogate in vitamina D, precum ciupercile, in special maitake si portabella.

Consuma aceste alimente mai ales daca locuiesti in zone unde nu poti beneficia de soare in cea mai mare parte a anului.
– Ia suplimente cu vitamina D3/K2 pe timpul iernii si incearca sa folosesti o lampa ultravioleta.
– Stai 30 minute sau mai mult cu bratele si picioarele expuse la soare.
– Foloseste o crema de protectie solara fara toxine DUPA ce ai beneficiat de suficienta expunere pe piele, fara sa te arzi.

Daca nu esti sigur de nivelul de vitamina D, fa-ti niste analize. Medicii considera nivelul sub 32ng/ml normal, dar practicienii de medicina functionala considera mai degraba 60-100 ng/ml ca nivel optim de vitamina D3.

Magneziu- denumit deseori mineralul minune, este un nutrient vital care ajuta la mentinerea:
– Sanatatii cardiace
– Functionarii adecvate a muschilor
– Echilibrului sanatos al zaharului in sange
– Oaselor puternice
– Unei bune digestii
– Unui somn odihnitor
– Unui nivel de stres redus
– Unui metabolism sanatos

Insa,

datorita agriculturii agresive, a stilurilor de viata si a obiceiurilor alimentare, oamenii tind sa dezvolte un deficit de magneziu. Prin urmare, apar boli cardiace, crampe musculare, diabet, stres si tulburari ale somnului, boli intestinale si osteoporoza.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Daca

simti ca duci lipsa de magneziu, imbogateste-ti dieta in primul rand cu cat mai multe verdeturi. mai poti consuma si seminte de dovleac, cacao, nuci braziliene, seminte de susan si migdale. Pentru a mari absorbtia lor in corp, inmoaie nucile si semintele in apa inainte de consum.

Enzimele- sunt substante datorita carora exista viata. Ele sunt necesare pentru anumite reactii chimice care au loc in corpul uman.

Fara enzime, nu ar avea loc nicio activitate, pentru ca vitaminele, mineralele, sau hormonii nu pot functiona fara ele.

Din pacate, datorita naturii lor delicate, enzimele nu supravietuiesc procesarii sau gatitului excesiv. Datorita consumului redus de cruditati, adica alimente intregi in forma lor initiala, dezvoltam tot felul de afectiuni la nivelul sistemelor care alcatuiesc organismul.

Pentru a-ti asigura un nivel optim de enzime zilnic, consuma in forma proaspata papaya, ananas, pepene galben, mango, kiwi, struguri, avocado, miere cruda, polen, chefir, legume fermentate si iarba de grau. In general toate alimentele consumate crude contin cantitati importante de enzime si oxigen plus multi alti nutrienti importanti.
Sursa: www.viataverdeviu.ro



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies