Chiar si intr-o bucatarie aparent imaculata, pot roi microbii. Nu ii vezi cu ochiul liber, de aceea nu poti avea niciodata certitudinea ca ai o bucatarie curata sau din contra, dar cu siguranta sunt cateva locuri la care trebuie sa fii atenta.
Manerul frigiderului
Microbii din alimentele pe care le manevram in fiecare zi, mai ales daca mancam carne, pot fi gasiti adesea pe manerul de la frigider, sau pe cele ale sertarelor, arata studiile.
Prosoapele
Oamenii de multe ori cred ca prosopul nu prezinta bacterii, ca este utilizat exclusiv pentru uscarea mainilor sau a vaselor. Dar, acestea mentin umiditatea, care in combinatie cu caldura din bucatarie asigura mediul perfect pentru dezvoltarea bacteriilor.
Buretii
Sunt printre cele mai murdare obiecte din bucataria noastra. Pe un singur burete traiesc cel putin 10.000 de microbi. Una dintre cele mai frecvente greseli este de a utiliza acelasi burete pentru chiuveta si pentru rafturi. Chiuveta de bucatarie este, probabil, cel mai mare rezervor de bacterii si germeni, in primul rand, Salmonella este prezenta in casa.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro