Trei lucruri din bucatarie care iti pun sanatatea in pericol

Trei lucruri din bucatarie care iti pun sanatatea in pericol
Trei lucruri din bucatarie care iti pun sanatatea in pericol

Chiar si intr-o bucatarie aparent imaculata, pot roi microbii. Nu ii vezi cu ochiul liber, de aceea nu poti avea niciodata certitudinea ca ai o bucatarie curata sau din contra, dar cu siguranta sunt cateva locuri la care trebuie sa fii atenta.

Manerul frigiderului
Microbii din alimentele pe care le manevram in fiecare zi, mai ales daca mancam carne, pot fi gasiti adesea pe manerul de la frigider, sau pe cele ale sertarelor, arata studiile.

Prosoapele
Oamenii de multe ori cred ca prosopul nu prezinta bacterii, ca este utilizat exclusiv pentru uscarea mainilor sau a vaselor. Dar, acestea mentin umiditatea, care in combinatie cu caldura din bucatarie asigura mediul perfect pentru dezvoltarea bacteriilor.



Buretii
Sunt printre cele mai murdare obiecte din bucataria noastra. Pe un singur burete traiesc cel putin 10.000 de microbi. Una dintre cele mai frecvente greseli este de a utiliza acelasi burete pentru chiuveta si pentru rafturi. Chiuveta de bucatarie este, probabil, cel mai mare rezervor de bacterii si germeni, in primul rand, Salmonella este prezenta in casa.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Sursa



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Cum reușește Lora să se mențină în formă? Artista le sfătuiește pe femei să se iubească așa cum sunt: „Încerc să evit zahărul. Compensez cu legume și cu apă.”

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies