Trei sfaturi pentru un somn mult mai odihnitor

Trei sfaturi pentru un somn mult mai odihnitor
Trei sfaturi pentru un somn mult mai odihnitor

Odata cu trecerea timpului, oamenii isi invata corpul cum sa nu doarma. Atunci apeleaza la pastile pentru somn, care de fapt nu rezolva problema, ba mai mult creeaza dependenta. Insa pentru a scapa de insomnie ar trebui gasita cauza si apoi eliminarea ei.

1. Stabileste o rutina si tine-te de ea
Cel mai important lucru este sa mergi la culcare si sa te trezesti la aceleasi ore chiar si la sfarsit de saptamana. Doar asa pot crea un obicei sanatos de somn. Corpul tanjeste dupa ritmicitate si cea mai buna modalitate de a regla ceasul intern este sa stabilesti o rutina consistenta si sa o respecti. Atunci cand mergi la culcare si te trezesti la aceleasi ore, creierul tau stie cand sa elibereze si cand nu hormonii somnului.

In fiecare noapte inainte de a merge la somn, bea acest amestec! Vei topi toate grasimile

2. Nu dormi dupa amiaza mai mult de 30 de minute
Daca puiul de somn este absolut necesar, asigura-te ca este doar unul pe zi, dureaza sub 30 de minute si nu depaseste ora 4 p.m. In general, puiul de somn dupa masa de pranz, inainte de ora 4 p.m.

este foarte bun in cazul celor mai multi oameni.

3. Acorda timp corpului ca treptat sa treaca in starea de somn
Pana la ora 10 p.m. termina cu computerul, telezivorul, laptop-tul etc. Inchide-le pe toate. Aceste dispozitive stimuleaza creierul, ceea ce te va impiedica sa dormi.

Redu intensitatea luminii cu o ora inainte de a merge la culcare, fa o baie fierbinte, asculta muzica linistita sau fa exercitii de relaxare. Este esential sa-ti pregatesti mintea si corpul pentru odihna. Scapa de toate lucrurile care te-ar putea distrage (fizic sau mental) si care te-ar putea impiedica sa dormi.

Sursa



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies