Trei utilizari neobisnuite ale aspirinei

Trei utilizari neobisnuite ale aspirinei
Trei utilizari neobisnuite ale aspirinei

Banala aspirina pe care oricine si-o poate permite poate fi folosita si in alte context decat in raceli, gripe sau pentru prevenirea afectiunilor cardiace.

1. Te fereste de matreata

Atuul aspirinei este acidul acetilsalicilic extras din coaja de salcie. Datorita lui, aspirina poate fi folosita cu succes in combinatie cu sampon pentru a elimina matreata.

Cum o aplici

Zdrobeste 2-3 comprimate de aspirina si amesteca-le cu putin sampon, cam atat cat stii ca folosesti de obicei la spalarea obisnuita a parului. Dupa aplicare, ai grija sa masezi scalpul cu atentie, apoi lasa amestecul sa actioneze timp de 5 minute.

Clateste ca de obicei si mai aplica o data putin sampon, pentru degresare.

2. Regenereaza pielea

Tot multumita acidului acetilsalicilic, aspirina este benefica pentru refacerea pielii deshidratate, acnee, inchiderea porilor, contracararea simptomelor unei afectiuni a tenului numita rozacee (inrosire, senzatie de arsura sau de intepaturi, uscaciune). Este de ajutor si celor care sufera de psoriazis, intrucat reduc mancarimile provocate de leziunile de pe piele.


Cum o aplici

Dizolva 5-6 comprimate de aspirina intr-un sfert de apa calda. Pentru a forma o pasta usor de aplicat pe piele, adauga miere, iar dupa ce o intinzi pe zona dorita, asteapta 10-15 minute inainte de a o curata.

Pont

Aceasta pasta poate fi folosita si in caz de intepaturi de insecte.

3. Te scapa de bataturi

Fiind de ajutor in cele mai multe probleme legate de sanatatea pielii, aspirina poate fi pusa la incercare si in cazul unor bataturi greu de indepartat prin alte
metode.

Cum o aplici

Zdrobeste sase aspirine si toarna peste ele apa si zeama de lamaie, pentru a forma o pasta. Intinde amestecul pe batatura, acopera cu o bucata de panza si asteapta 10 minute. Dupa aceea, batatura ar trebui sa se inmoaie indeajuns de mult incat s-o poti indeparta cu usurinta.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Sursa



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies