Trei zile de relaxare începând cu 29 aprilie 2023. Salariatele au ocazia să-și încarce bateriile într-o nouă minivacanță!

minivacanta 1 mai 2023
Trei zile de relaxare începând cu 29 aprilie 2023. Salariatele au ocazia să-și încarce bateriile într-o nouă minivacanță!

Conform Codului Muncii, angajații vor beneficia de o nouă perioadă de odihnă în săptămâna următoare, în afară de ziua de 1 mai, în care au avut liber și în anii precedenți.

În perioada 29 aprilie- 1 mai, salariații din România vor avea parte de o mini-vacanță cu ocazia sărbătorii Zilei Muncii. Aceste zile libere vor fi acordate numai angajaților care lucrează în domenii care permit întreruperea procesului de producție. În plus, faptul că 1 Mai cade într-o zi de luni va face ca angajații să aibă trei zile libere consecutive.

Citește și: Veste nefericită pentru pensionarele cu venituri sub 2000 de lei! Ajutorul pentru energie de 1400 de lei o să suporte modificări

Veste bună pentru salariate

De aceste zile libere vor beneficia și angajații din sectorul public. Cei care lucrează în domenii care nu pot fi întrerupte, cum ar fi magistrații sau personalul instanțelor judecătorești implicați în soluționarea proceselor care au termen în acele zile, nu vor avea zile libere, dar vor primi în schimb timp liber corespunzător pentru zilele lucrate.

Conform legii, angajații care nu pot fi liberi în zilele legale de sărbătoare trebuie să primească compensații în zile libere în următoarele 30 de zile, conform acordului cu angajatorul. În plus, aceștia pot primi un spor salarial care nu poate fi mai mic de 100% din salariul de bază.

Potrivit Impact, angajatorii care nu oferă aceste beneficii riscă amenzi de până la 10.000 de lei.

Minivacanta de 1 mai 2023

Mai multe zile libere pentru angajate în 2023

În conformitate cu Codul Muncii din România, în 2023, românii vor beneficia de 15 zile libere în plus față de concediul de odihnă.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Acestea sunt sărbătorile legale și includ zilele de 23 ianuarie, 2 iunie și 14 august 2023, care au fost stabilite ca zile libere pentru salariații din instituțiile și autoritățile publice de

către Guvern. Această decizie a fost luată având în vedere faptul că aceste zile se situează între sărbătorile legale în care nu se lucrează și zilele de weekend, conform Ministerului Muncii.

-1 şi 2 ianuarie (prima şi a doua zi de Anul Nou)

-24 ianuarie (Ziua Unirii Principatelor Române)

-14 aprilie (Vinerea Mare):

-16 şi 17 aprilie (Paştele ortodox)

-1 mai (Ziua Muncii)

-1 iunie (Ziua Copilului

-4 şi 5iunie (prima şi a doua zi de Rusalii);

-15 august (Adormirea Maicii Domnului)

-30 noiembrie (Sfântul Andrei)

-1 decembrie (Ziua Naţională a României)

-25 şi 26 decembrie (prima şi a doua zi de Crăciun).

Citește și: “Cheltuielile noastre sunt foarte reduse.” Cum a ajuns să trăiască Eugen Cristea? Actorul are o pensie rușinos de mică

 



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Duminică, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”, Raluca Olaru, un vraci de “modă nouă”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies