Triciclete copii – Mijloace de transport polivalente pentru copiii moderni

Triciclete copii – Mijloace de transport polivalente pentru copiii moderni
Triciclete copii – Mijloace de transport polivalente pentru copiii moderni

Tricicleta este unul dintre cele mai populare mijloace de transport pentru cei mici. În comparație cu primele triciclete, modelele moderne de astăzi sunt cu adevărat polivalente. Tricicleta este un mijloc de transport conceput în primul rând pentru copii. După cum sugerează și numele, tricicleta este un vehicul cu trei roți, cu o singură roată în față și două roți în spate. Aceasta înseamnă că are un nivel ridicat de stabilitate și nu se răstoarnă în timpul conducerii.

Triciclete copii - Caracteristici

Pe roata din față a unei triciclete copii sunt atașate pedalele cu ajutorul cărora copiii se pot mișca, și ghidonul. La început este destul de dificil pentru majoritatea copiilor să stăpânească atât pedalarea, cât și direcția. Este nevoie de puțină practică înainte de a putea merge cu o tricicletă.

Multe dintre modelele oferite de producători sunt o combinație între un cărucior și o tricicletă. Aceste modele combinate, pot fi utilizate pe o perioadă mai mare de timp. Sunt dotate cu o bară de împingere - unele cu un ghidon, altele ca o bară rigidă. Cu această bară de împingere, tu, ca părinte, ai ocazia să-ți împingi copilul atâta timp cât acesta nu poate pedala singur.

Unele dintre modelele de triciclete copii sunt echipate cu o blocare a ghidonului, care împiedică copilul să-și schimbe direcția prin mișcările de direcție. Dacă copilul tău este înalt și poate merge singur cu tricicleta, poți scoate bara de împingere. Tricicletele pentru cei foarte mici, adică cei cu vârsta în jur de 10 luni, sunt echipate cu diverse echipamente de siguranță. Acestea include de exemplu, un spătar înalt cu centură de siguranță integrată, frâne de parcare pe roțile din spate, scaun rotativ si reglabil, bară de siguranță pe scaun, pedale blocabile sau roată liberă, suport pentru picioare pliabil, pedale antiderapante.

Triciclete copii – Modul de deplasare

Deplasarea cu o tricicletă pentru copii este incredibil de ușoară. Copiii trebuie să pedaleze pentru a transfera puterea roții din față. Această combinație face ca tricicleta să avanseze. Deoarece pedalele formează o unitate cu ghidonul și roata din față, uneori este puțin dificil pentru copiii mici să coordoneze pedalarea și direcția la început. Cu toate acestea, copiii învață cum să conducă tricicleta destul de repede, spune mixbo.ro

Modelele de triciclete copii cu ghidon sau bară de împingere oferă părinților posibilitatea de a-și împinge copiii. Bara de împingere este rigidă și nu permite nicio mișcare de direcție. Bara este conectată la ghidonul tricicletei astfel încât să poți seta direcția. Tricicletele cu bară de împingere rigidă pot fi conduse doar prin creșterea presiunii asupra mânerului barei și împingând-o în jos, astfel încât roata din față să se desprindă de sol. Acum aliniază tricicleta în direcția dorită și pune roata din față înapoi pe sol. Astfel de triciclete copii au și o copertină care protejează copilul de razele soarelui. Tricicletele fără bară de împingere sau ghidon sunt pentru copiii care se pot deplasa pe tricicletă fără ajutorul părinților. Tricicletele combinate pot fi folosite atât cu împingere de către părinți, cât și cu pedalarea independentă. Alegerea corectă a unei triciclete copii se poate face în funcție de vârsta copilului și de abilitățile sale motorii.



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Călătorie în Creta cu copiii: 6 activități distractive pentru toată familia

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Mama Medanei Oprea, aparitie uluitoare! Cum arata doamna Emilia, soacra lui Alin Oprea

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Iuliana Tudor, primele declarații despre divorț: „E bine ca drumurile să se împartă”. Vedeta TV a vorbit despre căsnicia cu soțul ei, Răzvan

A fost împușcat la ieșirea din sediul unei televiziuni


Cookies