Preparatele prăjite au un gust de senzație, însă picăturile uleiului încins care obișnuiesc să sară din tigaie ne pot speria de multe ori. Efectul de stropire a uleiului apare atunci când stropii de apă din alimente intră în contact cu uleiul încins de pe foc. Iată de ce ingredient ai nevoie pentru a opri acest lucru!
Indiferent de ce preparat prăjit decizi să faci, cea mai înfricoșătoare parte a întregului proces nu este pregătirea cărnii crude, sau încercarea de a o găti perfect. Mai degrabă, este momentul în care uleiul din tigaie se încinge și ești pregătit să adaugi carnea. Utilizarea unui capac poate proteja bucătăria de murdărie, însă nu este întotdeauna destul de eficient încât să cuprindă tot.
Citeste si: Care este ingredientul minune care se pune pe cartofii prăjiți. Nu vei mai schimba această rețetă
Citeste si: Ce este o friteuză cu aer cald și de ce ai nevoie de ea în bucătărie?
Așadar, există un truc extrem de simplu pentru a împiedica uleiul să nu mai sară atunci când gătești un preparat. Eva Quintanilla, bucătar și tiktoker, a făcut public un scurt videoclip în mediul online în care explică, pas cu pas, cum ar trebui să procedat. Este nevoie doar de încălzirea uleiul și adăugarea unui praf de sare, distribuit în toată tigaia. Acest ingredient minune va absorbi apa pe care o are mâncarea. Aceste fiind spuse, dacă vrei ca uleiul încins să rămână în tigaie și să nu sară pe pereți, aragaz sau pe pielea ta, este recomandat să presari puțin din solnița cu sare, și lucrurile se rezolvă. Sarea trebuie pusă atunci când uleiul începe să se încingă.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citeste si: Ce se întâmplă dacă pui lapte peste carnea crudă. Ce truc au marii bucătari
Citeste si: Cum a luat naștere mămăliga. La început era preparată cu o specie de grâu măcinată
Alte trucuri pentru a opri uleiul din tigaie să sară
Mai mult decât atât, există și alte metode la fel de eficiente care funcționează garantat.
Spre exemplu, ingredientele se pot usca din timp, deoarece în momentul în care apa intră în contact cu uleiul și se evaporă, se dilată într-o grămadă de picături mici, ceea ce produce efectul de stropire, pe care îl cunoaștem cu toții și de care ne temem de cele mai multe ori. Pentru o protecție suplimentară, ingredientele se pot usca cu un prosop de hârtie sau cu o cârpă înainte de a începe procesul de gătire. Un alt truc este să nu folosești prea mult ulei. Pune doar atât cât să acopere jumătatea inferioară a ingredientelor, în loc să umpli în totalitate tigaia.Citeste si: Cea mai gustoasă musaca de cartofi cu carne tocată și smântână. Rețeta cu care îți vei încânta invitații