Trucul impresionant cu staniol pentru a depozita făina, mălaiul și orezul. Metoda care ușurează munca gospodinelor

Trucul impresionant cu staniol pentru a depozita făina, mălaiul și orezul. Metoda care ușurează munca gospodinelor
Trucul impresionant cu staniol pentru a depozita făina, mălaiul și orezul. Metoda care ușurează munca gospodinelor

Fiind produse care se pot altera rapid si care pot produce insecte dăunătoare, făina, mălaiul si orezul trebuie depozitate în condiții benefice lor. 

Uneori puteți avea surpriza ca aceste alimente sa producă diferite musculițe, viermișori sau molii, lucru care indica faptul ca nu sunt depozitate corespunzător. Așadar, staniolul poate fi benefic si un mare ajutor pentru a scăpa de problemele alterării.

Folosirea staniolului pentru oprirea alterării făinei, orezului si mălaiului

Staniolul se folosește foarte des la treburile în bucătărie, însă acesta poate fi folosit pentru depozitarea anumitor alimente cu un risc mai mare de alterare într-un timp destul de scurt.

Printre ele se enumera făina, mălaiul, orezul, pastele făinoase, si in general produsele uscate, datorita condițiilor in care sunt depozitate.

Insectele dăunătoare alimentelor își fac simțită prezența în aceste recipiente, chiar daca sunt închise ermetic. Folia de aluminiu este foarte ușor de folosit și reprezintă un truc foarte util pentru gospodine. Tot ce trebuie să faceți este sa formați o bilă dintr-o bucată de staniol și să îl puneți în recipientul în care păstrați făina, mălaiul sau alte alimente uscate.

Datorită acestui truc, nu se vor mai forma în recipiente insecte si veți putea folosi alimentul în continuare, fără a fi nevoit sa îl aruncați. Staniolul poate fi folosit pe oricare tip de aliment uscat, indiferent de recipient sau cutie închisă ermetic.

Citeste si: Ce se întâmplă dacă amesteci spirt cu apă și pulverizezi pe canapea și covoare. Trucul pe care cu siguranță nu îl știai

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Depozitarea corespunzătoare a alimentelor uscate

Alimentele uscate precum făina, mălaiul, pesmetul, grișul, sau leguminoasele precum fasolea, năutul, au nevoie de un spațiu de depozitare în condiții cat mai bune. Mediul trebuie sa fie unul răcoros si uscat, pentru a se păstra într-o stare bună, un timp cat mai îndelungat.

Dacă sunt depozitate în locuri calde sau cu un grad ridicat de umezeală, este posibil ca în recipientele respective sa pară musculițe sau viermișori, astfel încât sa nu le mai puteți folosi și să fiți nevoiți să le aruncați.

Ideal este ca alimentele să stea într-o cămară sau un beci, poate chiar și un balcon, în sezonul rece. Totodată, recipientele în care sunt depozitate, trebuie sa fie cât mai bine curățate, înainte de a se închide. Este recomandat să folosiți borcane de sticlă cu capac sau cutii din plastic.

In cazul făinei sau a mălaiului, recomandat este să fie cernute si aerisite periodic. Pentru a nu-și pierde calitatea, puteți amesteca din când în când, în recipient sau să goliți conținutul și să o cerneți la loc.

Citește și: Radu de la ''Casa iubirii'', în doliu! Fostul concurent al emisiunii este distrus de durere: "Mi-a vegheat fiecare pas!" Despre cine este vorba- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Citeste si: Singurele ingrediente de care tenul tău are cu adevărat nevoie

Citeste si: Câtă drojdie se pune la 1kg de făină pentru gogoși? Rețetă de gogoși pufoase și gustoase

Citeste si: Ce se întâmplă dacă se calcă sarea cu fierul de călcat. Ce reprezintă acest truc?

Citeste si: Ce se întâmplă dacă se calcă sarea cu fierul de călcat. Ce reprezintă acest truc?



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Cum reușește Lora să se mențină în formă? Artista le sfătuiește pe femei să se iubească așa cum sunt: „Încerc să evit zahărul. Compensez cu legume și cu apă.”

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Scandal monstru între Roberta și Julia! „Să faci pași la tine acasă, tu, nu eu!” Sebastian este mărul discordiei! Iată ce replici aprige și-au spus cele două concurente și cum a reacționat Sebastian

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies