Fiind produse care se pot altera rapid si care pot produce insecte dăunătoare, făina, mălaiul si orezul trebuie depozitate în condiții benefice lor.
Uneori puteți avea surpriza ca aceste alimente sa producă diferite musculițe, viermișori sau molii, lucru care indica faptul ca nu sunt depozitate corespunzător. Așadar, staniolul poate fi benefic si un mare ajutor pentru a scăpa de problemele alterării.
Folosirea staniolului pentru oprirea alterării făinei, orezului si mălaiului
Staniolul se folosește foarte des la treburile în bucătărie, însă acesta poate fi folosit pentru depozitarea anumitor alimente cu un risc mai mare de alterare într-un timp destul de scurt.
Insectele dăunătoare alimentelor își fac simțită prezența în aceste recipiente, chiar daca sunt închise ermetic. Folia de aluminiu este foarte ușor de folosit și reprezintă un truc foarte util pentru gospodine. Tot ce trebuie să faceți este sa formați o bilă dintr-o bucată de staniol și să îl puneți în recipientul în care păstrați făina, mălaiul sau alte alimente uscate.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Depozitarea corespunzătoare a alimentelor uscate
Alimentele uscate precum făina, mălaiul, pesmetul, grișul, sau leguminoasele precum fasolea, năutul, au nevoie de un spațiu de depozitare în condiții cat mai bune. Mediul trebuie sa fie unul răcoros si uscat, pentru a se păstra într-o stare bună, un timp cat mai îndelungat.
Dacă sunt depozitate în locuri calde sau cu un grad ridicat de umezeală, este posibil ca în recipientele respective sa pară musculițe sau viermișori, astfel încât sa nu le mai puteți folosi și să fiți nevoiți să le aruncați.
Ideal este ca alimentele să stea într-o cămară sau un beci, poate chiar și un balcon, în sezonul rece. Totodată, recipientele în care sunt depozitate, trebuie sa fie cât mai bine curățate, înainte de a se închide. Este recomandat să folosiți borcane de sticlă cu capac sau cutii din plastic.In cazul făinei sau a mălaiului, recomandat este să fie cernute si aerisite periodic. Pentru a nu-și pierde calitatea, puteți amesteca din când în când, în recipient sau să goliți conținutul și să o cerneți la loc.
Citeste si: Singurele ingrediente de care tenul tău are cu adevărat nevoie
Citeste si: Câtă drojdie se pune la 1kg de făină pentru gogoși? Rețetă de gogoși pufoase și gustoase
Citeste si: Ce se întâmplă dacă se calcă sarea cu fierul de călcat. Ce reprezintă acest truc?
Citeste si: Ce se întâmplă dacă se calcă sarea cu fierul de călcat. Ce reprezintă acest truc?