Exista persoane puternice, care nu se lasa coplesite de emotiile lor, chiar si in situatii stresante.
Trucul mental ce iti va imbunatati calitatea vietii, spus de un cercetator in sanatatea creierului. Exista persoane puternice, care nu se lasa coplesite de emotiile lor, chiar si in situatii stresante. Au un mechanism foarte bine dezvoltat, care le permite sa faca fata sis a gestioneze situatiile grele, folosindu-se de o serie de calitati. Iata care sunt calitatile persoanelor care nu se lasa coplesite de emotii:
Abilitatea de a intarzia exprimarea unei emotii
O persoana care este capabila sa isi regleze emotiile se poate abtine cu succes in exprimarea acestora, practic suprimarea lor, astfel incat sa aiba o reactie rationala chiar si in momente intens emotionale. Le permite practic sa ramana puternic ancorate in pamant si sa nu isi piarda judecata. In contextele potrivite, reusesc apoi sa se descarce in mod constructiv.
Abilitatea de a-si influenta propriile ganduri si sentimente
Ti s-a intamplat vreodata ca bataile inimii tale sa o ia razna inainte de un eveniment important, de genul unei prezentari si, in loc sa te calmezi si sa iti tii emotiile sub control, tu sa percepi momentul foarte intens, de parca ar fi un semnal al mortii iminente, cee ace iti sporeste si mai mult anxietatea? Daca te regasesti in asemenea situatii, inseamna ca inca mai ai de lucrat cand vine vorba de autoreglarea emotionala.
O autoreglare emotionala eficienta inseamna practic sa observe nervozitatea de dinaintea evenimentului si sa gandesti ca rolul sau este de a-ti ascuti mintea, astfel incat sa fii si mai prezenta si eficienta. O schimbare de perspectiva cu siguranta iti va aduce mai mult control si vei reusi astfel sa iti imbunatatesti performanta.Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Beneficiile autoreglarii emotionale
Daca reusesti sa evoluezi pana la punctul de autoreglare emotionala, vei avea parte de mai mult success, in special pe plan professional. In plus, lucrand la acest subiect, iti vei imbunatati relatiile, nivelul de stres va scadea iar calitatea vietii tale va creste.
Cum iti dezvolti autoreglarea emotionala
Autoreglarea emotionala poate fi dezvoltata prin mai multe tehnici insa necesita timp si rabdare.
Pasul 1: constientizarea; practic, acest pas inseamna ca tu sa iti dai seama ca te regasesti intr-o situatie cu puternica incarcatura emotionala si esti constienta de senzatiile fizice de genul o bataie mai puternica a inimii, transpiratia palmelor etc.
Pasul 2: selectia; acest pas necesita organizarea interna a emotiilor tale si selectia asupra a ceea ce iti doresti sa te concentrezi si asupra a ceea ce ar trebui sa te concentrezi.
Citeste si: Trucul psihologilor pentru îmbunătăţirea stimei de sine
Pasul 3: interpretarea; odata ce ai facut o clasificare si o selectie a emotiilor tale, este timpul sa interpretezi situatia intr-o maniera cat mai logica, aceasta reprezentand perspectiva din care vei privi lucrurile.
Pasul 4: raspunsul; este ceea ce se vede la exterior din tine, este felul in care reactionezi la situatie; daca urmezi pasii anteriori, vei putea astfel sa ai un raspuns mai rational.