Trucul mental ce iti va imbunatati calitatea vietii, spus de un cercetator in sanatatea creierului

Trucul mental ce iti va imbunatati calitatea vietii, spus de un cercetator in sanatatea creierului
Trucul mental ce iti va imbunatati calitatea vietii, spus de un cercetator in sanatatea creierului

Exista persoane puternice, care nu se lasa coplesite de emotiile lor, chiar si in situatii stresante.

Trucul mental ce iti va imbunatati calitatea vietii, spus de un cercetator in sanatatea creierului. Exista persoane puternice, care nu se lasa coplesite de emotiile lor, chiar si in situatii stresante. Au un mechanism foarte bine dezvoltat, care le permite sa faca fata sis a gestioneze situatiile grele, folosindu-se de o serie de calitati. Iata care sunt calitatile persoanelor care nu se lasa coplesite de emotii:

Abilitatea de a intarzia exprimarea unei emotii

O persoana care este capabila sa isi regleze emotiile se poate abtine cu succes in exprimarea acestora, practic suprimarea lor, astfel incat sa aiba o reactie rationala chiar si in momente intens emotionale. Le permite practic sa ramana puternic ancorate in pamant si sa nu isi piarda judecata. In contextele potrivite, reusesc apoi sa se descarce in mod constructiv.

Trucul mental ce iti va imbunatati calitatea vietii, spus de un cercetator in sanatatea creierului
Trucul mental ce iti va imbunatati calitatea vietii, spus de un cercetator in sanatatea creierului[Sursa foto: PixaBay]

Abilitatea de a-si influenta propriile ganduri si sentimente

Ti s-a intamplat vreodata ca bataile inimii tale sa o ia razna inainte de un eveniment important, de genul unei prezentari si, in loc sa te calmezi si sa iti tii emotiile sub control, tu sa percepi momentul foarte intens, de parca ar fi un semnal al mortii iminente, cee ace iti sporeste si mai mult anxietatea? Daca te regasesti in asemenea situatii, inseamna ca inca mai ai de lucrat cand vine vorba de autoreglarea emotionala.

O autoreglare emotionala eficienta inseamna practic sa observe nervozitatea de dinaintea evenimentului si sa gandesti ca rolul sau este de a-ti ascuti mintea, astfel incat sa fii si mai prezenta si eficienta. O schimbare de perspectiva cu siguranta iti va aduce mai mult control si vei reusi astfel sa iti imbunatatesti performanta.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Beneficiile autoreglarii emotionale

Daca reusesti sa evoluezi pana la punctul de autoreglare emotionala, vei avea parte de mai mult success, in special pe plan professional. In plus, lucrand la acest subiect, iti vei imbunatati relatiile, nivelul de stres va scadea iar calitatea vietii tale va creste.

Cum iti dezvolti autoreglarea emotionala

Autoreglarea emotionala poate fi dezvoltata prin mai multe tehnici insa necesita timp si rabdare.

Cu cat maturitatea ta emotionala este mai mare, cu atat vei reusi mai rapid. Iata cativa pasi care ar putea sa iti fie utili, astfel incat sa devii mai stapana pe emotiile tale:

Pasul 1: constientizarea; practic, acest pas inseamna ca tu sa iti dai seama ca te regasesti intr-o situatie cu puternica incarcatura emotionala si esti constienta de senzatiile fizice de genul o bataie mai puternica a inimii, transpiratia palmelor etc.

Pasul 2: selectia; acest pas necesita organizarea interna a emotiilor tale si selectia asupra a ceea ce iti doresti sa te concentrezi si asupra a ceea ce ar trebui sa te concentrezi.

Citește și: Zi decisivă pentru Claudia Pătrăşcanu. Judecătorii au luat o decizie după ce fosta soacră a acuzat-o că ar fi pus microfoane în ghiozdanele copiilor- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

Citeste si: Trucul psihologilor pentru îmbunătăţirea stimei de sine

Pasul 3: interpretarea; odata ce ai facut o clasificare si o selectie a emotiilor tale, este timpul sa interpretezi situatia intr-o maniera cat mai logica, aceasta reprezentand perspectiva din care vei privi lucrurile.

Pasul 4: raspunsul; este ceea ce se vede la exterior din tine, este felul in care reactionezi la situatie; daca urmezi pasii anteriori, vei putea astfel sa ai un raspuns mai rational.



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Cum trebuie ceapa depozitată corect și care este secretul pentru inelele perfecte de ceapă

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Gagea și Moldo o pun la zid pe Criss, după ce a mărturisit, de față cu Teodora, că îl place pe Robi: „Pentru mine nu e omenesc așa ceva”

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies